Tragedija

Bacao kamenčiće s broda, okliznuo se i pao u hladni Dunav

djecak
VL foto
10.05.2010.
u 09:57

Shrvana obitelj kaže kako Marin Matin nigdje nije otišao bez dozvole roditelja. Dječja igra, završila je tragično

Marin nikada nigdje nije otišao bez dozvole roditelja. Ovo je bio prvi put i na žalost zadnji – kaže neutješna obitelj Marina Matina (10) iz Vukovara koji se u petak utopio u hladnim i opasnim vodama Dunava. Obitelj kaže da je Marin, zajedno s prijateljem, u petak poslijepodne otišao do Dunava, kod nekadašnjeg Doma tehnike, gdje su se igrali.

Skočio u vodu

U dječjoj igri, koja će se pokazati tragičnom, mališani su se popeli na radni brod koji je privezan uz obalu i koristi se za popravak betonskog nasipa. Bacali su s njega kamenčiće u Dunav. U jednom trenutku Marin se okliznuo i pao u hladni Dunav, a kako se moglo čuti od okupljenih građana nesretni dječak je jednom uspio izroniti poslije čega se više nije pojavljivao na površini Dunava. Prijatelj s kojim je došao na Dunav počeo je dozivati pomoć, ali kako će se ubrzo pokazati – za sve je već bilo kasno.

– Kada sam ga čuo, odmah sam dotrčao i skočio u vodu. Počeo sam tražiti dijete, ali ga nigdje nisam vidio. Dunav je ovdje vrlo mutan i već dubok te je mogao biti svagdje – rekao je Vlado Knezović. Od trenutka pada u vodu pa dok tijelo dječaka nisu našli ronioci iz specijalne policijske postrojbe u Osijeku prošla su tri sata tijekom kojih su se roditelji i obitelj Marina Matina nadali ipak sretnom završetku.

Prikupili novac

– Učenici njegovog 3.a razreda zajedno s razrednicom Ružicom Sabo doći će danas u 13 sati na pokop na Novom groblju u Vukovaru. Bit će odjeveni u nošnje jer je Marin bio član školskog folklornog društva. Svaki učenik donijet će bijelu ružu kao posljednji pozdrav .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?