krenuli na izlet

Autobus pun djece sletio s autoceste, 25 ozlijeđenih

autobus
Arhiva VL
03.06.2010.
u 09:06

Autobus je prevozio školarce na izlet. Iako su uzroci slijetanja za sada nepoznati, vjerojatno se radi o skliskom kolniku i kiši koja je padala u to vrijeme.

Autobus koji je prevozio više od 50 učenika na izlet sletio je s ceste jutros oko 8 sati autocesti Zagreb-Karlovac 200-njak metara od izlaza u Karlovcu.

Riječ o ekskurziji 7. razreda Osnovne škole Juraj Habdelić iz Velike Gorice. U autobusu je bilo 52 djece koji su putovali u Biograd na moru, a krenuli su jutros.

Iako je prema prvim informacijama 15 djece bilo vidno ozljeđeno, čak 25 njih upućeno je u Opću bolnicu Karlovac na pregled. Prema prvim informacijama nitko nije u smrtnoj opasnosti.

Do nesreće je došlo kada je autobu,s približavajući se naplatnim postajama u Karlovcu, iz nepoznatih razloga probio zaštitnu ogradu između dvije vozne trake, prešao na suprotnu stranu, probio i ogradu sa te strane kolnika i završio pored autoceste.

Riječ je o autobusu Euroturist exspress iz Zagreba.

U tijeku je očevid, a na mjestu nesreće su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, a načelnik PU karlovačke Josip Čelić poručio je roditeljima da su sve učinili da zbrinu njihovu djecu te kako se za sve detaljne informacije mogu javiti u bolnicu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?