iq 170!

Autistični dječak genij: Dokazat ću da Einstein nije u pravu!

Red Bull Cliff Diving
Foto: Marko Lukunić
1/2
15.05.2013.
u 09:19

Uspješni dječak, čiji su učitelji i rodbina oduševljeni njegovim kognitivnim sposobnostima, u desetoj je godini upisao sveučilište u Indianapolisu, a sada tvrdi kako je Einsteinova teorija relativnosti potpuno netočna

Mladi Amerikanac Jacob Barnett (14) imao je samo dvije godine kada mu je dijagnosticiran Aspergerov sindrom. Liječnici su njegovim roditeljima rekli da dječak nikada neće moći govoriti, čitati ni biti sposoban za samostalan život. No, ta je dijagnoza bila potpuno pogrešna. Mladi Jacob ima IQ 170 i danas se sprema za doktorat iz kvantne fizike, javlja Huffington Post.

Uspješni dječak, čiji su učitelji i rodbina oduševljeni njegovim kognitivnim sposobnostima, u desetoj je godini upisao sveučilište u Indianapolisu, a sada tvrdi kako je Einsteinova teorija relativnosti potpuno netočna. No, to nije sve. Jacob tvrdi kako će svoju kritiku jednog dana i dokazati. Oni koji ga znaju u to ne sumnjaju ni najmanje, štoviše ističu da će mladi genije jednoga dana sigurno postati laureat Nobelove nagrade.

Osim uspješnog bavljenja znanošću, 14-godišnjak je pokazao i poduzetničke te spisateljske potencijale. Zajedno s obitelji vodi humanitarnu udrugu Jacob's place kojom nastoji osvijestiti javnost o problemu autizma. O bolesti i problemima s kojima se svakodnevno susreću inteligentni mladić i njegova obitelj progovorila je i majka Kristine Barnett. Ona je u knjizi ''Iskra: Majčina priča o odgoju genija'' posvjedočila da Jacobov uspjeh nije puka slučajnost te da se i on svakog dana mora naporno boriti s posljedicama autizma.

Priča mladog genija osvojila je simpatije javnosti pa su i holivudski studiji iskazali želju da po knjizi majke Barnett snime film.

>>Genij iz Zadra: 'Pao' dva razreda, a sada savjetuje profesore!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?