Naslovnica Svijet

Assad još ne treba pomoć Hezbollaha, koji nudi specijalce

Ruski vojni stručnjaci, koji su iskustvo stekli u gerilskim ratovima protiv mudžahedina u Afganistanu zasad dosta učinkovito pomažu mojoj vojsci u borbi protiv pobunjenika, rekao je Bashar Al-Assad.
26. srpnja 2012. u 07:35 0 komentara 1 prikaza
bašar al-asad, bashar al-assad
Foto: AFP/PIXSELL

Hvala ti, zasad ne trebam pomoć, sve držim pod kontrolom! Ruski vojni stručnjaci, koji su iskustvo stekli u gerilskim ratovima protiv mudžahedina u Afganistanu i koji su savjetima pomogli Srbima u ratu na prostorima bivše Jugoslavije, zasad dosta učinkovito pomažu mojoj vojsci u borbi protiv pobunjenika, rekao je Bashar Al-Assad u telefonskom razgovoru glavnom tajniku Hezbollaha Hassanu Nasralahu, koji ga je nazvao i ponudio mu pomoć netom je odjeknula eksplozija u zgradi nacionalne sigurnosti.

Kako pišu libanonske dnevne novine bliske Hezbollahu Al Jumhuriya pozivajući se na visoke dužnosnike Hezbollaha, Hasralah je svom prijatelju Assadu ponudio specijalne jedinice (oko 2000 boraca) koje se mogu suprotstaviti pobunjenicima u najvećim žarištima kao što su Homs i Aleppo. Ponudio mu je, ako smatra da je u opasnosti, i da se dođe skriti na mjestu gdje se i Nasralah sakriva od 2006.godine.

Kako navodi list, telefonski je razgovor trajao tridesetak minuta pri čemu je Nasralah obećao Assadu da Hezbollah uz pomoć Irana neće dopustiti da režim padne te da uvijek može računati na njihovu pomoć bila ona financijska ili vojna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.