krive pravosuđe

Anonymousi zbog smrti Swartza hakirali stranice vlade SAD-a

aaron swartz
Reuters/PIXSELL
27.01.2013.
u 10:01

Na stranicma su objavili poruku u kojoj od SAD-a traže da provede reforme u pravosudnom sustavu jer će se u suprotnom morati suočiti za curenjem inkriminirajućih podataka.

Zbog nedavne smrt internetskog aktivista Aarona Swartza protiv kojeg je bila podignuta savezna optužnica zbog hakiranja, hakeri koji tvrde da su iz grupe Anonymous u subotu su zaprijetili da će objaviti povjerljive podatke američkog ureda za pravosuđe, javlja CNN. Grupa tvrdi da posjeduje jednu takvu datoteku koja je spremna za objavu.

Anonymousi su hakirali stranice agencije američke vlade koja je odgovorna za smjernice za izricanje saveznih kazni. Na stranicma su objavili poruku u kojoj od SAD-a traže da provede reforme u pravosudnom sustavu jer će se u suprotnom morati suočiti za curenjem inkriminirajućih podataka. Poruka je potpisana sa '' Anonymous''. FBI istražuje slučaj.

U poruci za njegovu smrt krive pravosudni sistem, a poruku prati i video na Youtubeu.

Podsjetimo Aaron Swartz život si je u 26. godini života oduzeo vješanjem, a njegova obitelj i partner dio krivnje svalili su na američko državno tužiteljstvo koje je protiv njega podnijelo optužnicu zbog hakiranja.

>> Borio se za slobodu interneta, a ubio se zbog optužbi za hakiranje

>> Dotcom: Swartz se ubio jer je postao politička meta

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije