ljubuški

Završili srednjoškolsko obrazovanje

01.05.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Još jedna generacija maturanata ljubuške Gimnazije završila je svoje srednjoškolsko obrazovanje. Riječ je o 49. naraštaju, koji je iznjedrila ugledna obrazovna ustanova, koju su pohađali brojni uspješni pojedinci koji su se isticali, ili se i danas ističu, u različitim područjima društvenog i javnog života. Bilo ih je ukupno 103, razvrstani u četiri razredna odjela. Pokazali su se jako uspješnima, o čemu svjedoče i brojčani pokazatelji.

Njih 37 oslobođeno je polaganja školske mature, što znači da su cijelo gimnazijsko školovanje, od prvog do četvrtog razreda, završili odličnim uspjehom. Osim toga, od tog broja troje ih ima prosjek ocjena 5,0, što znači da u svjedodžbama od prvog do četvrtog razreda imaju sve petice. Jedno od tih troje je ovogodišnja učenica generacije Diana Kovač. Svečani završetak svog gimnazijskog školovanja ljubuški maturanti imat će 1. lipnja kada će organizirati maturalnu zabavu u svadbenom salonu “Ohio”. Za one koji nisu oslobođeni polaganja mature, ono će početi 9. lipnja.

- Radi se o uspješnoj generaciji u kojoj će oko 40 pojedinaca ići na polaganje državne mature u Hrvatskoj i pokušati se upisati na neki od hrvatskih fakulteta, a pretpostavlja se i očekuje da će svih 103 nastaviti studirati. Bili su dosta aktivni u različitim izvannastavnim aktivnostima i natjecanjima te su osvojili dosta prvih mjesta i nagrada - kaže Goran Skoko, ravnatelj Gimnazije iz Ljubuškog.

Posljednjih nekoliko godina profesori u Gimnaziji besplatno pomažu maturantima pripremajući ih, kroz nastavu ili dodatne sate, za polaganje državne mature u Hrvatskoj. U sljedećoj školskoj godini ljubuška Gimnazija upisat će četiri razredna odjela s ukupno 120 učenika. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.