Skandalozni oglasi na internetu

U BiH preko oglasa prodaju policijske odore i opremu

U BiH preko oglasa prodaju policijske odore i opremu
30.03.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Na internetu se, osim uobičajenih oglasa za automobile, namještaj i odjeću, kao i kućne potrepštine, između ostalog, mogu naći i oglasi za prodaju oružja, od lovačkih puški, do pištolja, ali i ručnih granata. Međutim, različito oružje koje mogu posjedovati samo ovlaštena tijela i osobe nisu jedine bizarnosti koje možete pronaći u oglasnicima. Naime, na internetskoj stranici olx.ba, koja je namijenjena za prodaju i kupovinu apsolutno svega “od igle do lokomotive”, mogu se pronaći i odjevni predmeti različitih sigurnosnih agencija i policije, otkrio je NAP.

Različiti predmeti

Tako je Agencija otkrila da ljetnu košulju MUP-a ZD županije u oglasu možete pronaći po cijeni od 15 KM. Glasnogovornica MUP-a ZDŽ Aldina Ahmić kazala je za NAP, nakon što su joj poslali oglas u kojem se prodaje košulja županijske policije, da su upoznati s ovakvim primjerima.

“Na osnovi fotografije ne možemo reći je li riječ o originalu, ali kolege vrše provjere i vidjet ćemo o čemu je riječ. Naravno da ne dopuštamo ovakve slučajeve i činimo sve kako bismo ih spriječili”, kazala je Ahmić za navedenu agenciju. U ponudi navedenog portala namijenjenog kupovini i prodaji je i kompletna policijska odora, kao i jakne, a cijene su po dogovoru. Policijska vjetrovka može se kupiti za samo 30 KM. U širokoj paleti opreme policijskih i sigurnosnih agencija su i džemperi Granične policije BiH za koje prodavač navodi da su u “dobrom stanju”, a prodaju ih po pojedinačnoj cijeni od 30 KM, dok se dva u kompletu mogu dobiti za 50 KM. Košulja dugih rukava Granične policije je 20 KM. Prema pisanju NAP-a, u ponudi su i različiti amblemi MUP-ova, a onaj koji je na odorama sarajevske policije stoji sedam KM. Da stvar bude još bizarnija, kad se već za malo novca možete obući kao policajac Granične policije ili županijskih MUP-ova, tu je i ostala oprema.

Naime, u jednom od oglasa nude i prave policijske lisice koje se prodaju po cijeni od 50 KM. Iako su mediji, među kojima i “Večernjak”, i ranije pisali o nezakonitoj trgovini svega i svačega, pa i vrlo opasnih predmeta poput oružja ili medicinskih uređaja i preparata, odlučnije akcije protiv prodavača nema unatoč tomu što većina oglasa sadrži broj telefona i lokaciju odakle je oglas postavljen. Spomenimo i to da je ranije NAP pronašao oglase u kojima nude ambleme FUP-a, SIPA-e, OSA-e, kao i odore ovih agencija.

Opravdan strah

I dok je cijeli svijet u strahu od terorizma sigurnost podigao na najvišu moguću razinu, vrši se kontrola doslovno svega, u BiH se svatko za nekoliko desetaka maraka, i to pomoću oglasa dostupnih svim građanima, može maskirati u pripadnika organa reda, a uz to, vrlo lako može, također pomoću oglasnika, jednostavno nabaviti različito oružje, od ručnog do raznog vrlo opasnog vojnog oružja velike razorne moći.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.