Skandalozni oglasi na internetu

U BiH preko oglasa prodaju policijske odore i opremu

30.03.2016.
u 07:00

Na internetu se, osim uobičajenih oglasa za automobile, namještaj i odjeću, kao i kućne potrepštine, između ostalog, mogu naći i oglasi za prodaju oružja, od lovačkih puški, do pištolja, ali i ručnih granata. Međutim, različito oružje koje mogu posjedovati samo ovlaštena tijela i osobe nisu jedine bizarnosti koje možete pronaći u oglasnicima. Naime, na internetskoj stranici olx.ba, koja je namijenjena za prodaju i kupovinu apsolutno svega “od igle do lokomotive”, mogu se pronaći i odjevni predmeti različitih sigurnosnih agencija i policije, otkrio je NAP.

Različiti predmeti

Tako je Agencija otkrila da ljetnu košulju MUP-a ZD županije u oglasu možete pronaći po cijeni od 15 KM. Glasnogovornica MUP-a ZDŽ Aldina Ahmić kazala je za NAP, nakon što su joj poslali oglas u kojem se prodaje košulja županijske policije, da su upoznati s ovakvim primjerima.

“Na osnovi fotografije ne možemo reći je li riječ o originalu, ali kolege vrše provjere i vidjet ćemo o čemu je riječ. Naravno da ne dopuštamo ovakve slučajeve i činimo sve kako bismo ih spriječili”, kazala je Ahmić za navedenu agenciju. U ponudi navedenog portala namijenjenog kupovini i prodaji je i kompletna policijska odora, kao i jakne, a cijene su po dogovoru. Policijska vjetrovka može se kupiti za samo 30 KM. U širokoj paleti opreme policijskih i sigurnosnih agencija su i džemperi Granične policije BiH za koje prodavač navodi da su u “dobrom stanju”, a prodaju ih po pojedinačnoj cijeni od 30 KM, dok se dva u kompletu mogu dobiti za 50 KM. Košulja dugih rukava Granične policije je 20 KM. Prema pisanju NAP-a, u ponudi su i različiti amblemi MUP-ova, a onaj koji je na odorama sarajevske policije stoji sedam KM. Da stvar bude još bizarnija, kad se već za malo novca možete obući kao policajac Granične policije ili županijskih MUP-ova, tu je i ostala oprema.

Naime, u jednom od oglasa nude i prave policijske lisice koje se prodaju po cijeni od 50 KM. Iako su mediji, među kojima i “Večernjak”, i ranije pisali o nezakonitoj trgovini svega i svačega, pa i vrlo opasnih predmeta poput oružja ili medicinskih uređaja i preparata, odlučnije akcije protiv prodavača nema unatoč tomu što većina oglasa sadrži broj telefona i lokaciju odakle je oglas postavljen. Spomenimo i to da je ranije NAP pronašao oglase u kojima nude ambleme FUP-a, SIPA-e, OSA-e, kao i odore ovih agencija.

Opravdan strah

I dok je cijeli svijet u strahu od terorizma sigurnost podigao na najvišu moguću razinu, vrši se kontrola doslovno svega, u BiH se svatko za nekoliko desetaka maraka, i to pomoću oglasa dostupnih svim građanima, može maskirati u pripadnika organa reda, a uz to, vrlo lako može, također pomoću oglasnika, jednostavno nabaviti različito oružje, od ručnog do raznog vrlo opasnog vojnog oružja velike razorne moći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?