Radna večera u Istanbulu

Turski gospodarstvenici smatraju BiH jednom od prioritetnih zemalja za ulaganja

Turski gospodarstvenici smatraju BiH jednom od prioritetnih zemalja za ulaganja
12.12.2015.
u 10:02
Pogledaj originalni članak

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjendištva BiH Bakir Izetbegović prisustvovali su sastanku i radnoj večeri Poslovnoga vijeća BiH - Republika Turska, održanoj u Istanbulu, a u povodu službenog posjeta članova Predsjedništva BiH Republici Turskoj. Večeri su prisustvovali i vlasnici i menadžeri velikih turskih tvrtki i banaka.

Predsjednik Odbora za vanjske ekonomske odnose Republike Turske Ömer Cihad Vardan, zaželio je dobrodošlicu visokim dužnosnicima iz BiH i zahvalio im se na prisustvu ovoj večeri. Istaknuo je kako turski privatni sektor čini velike napore u uspostavi dobrih ekonomskih odnosa s BiH i očekuje povećanu suradnju s bh. strane kada je donošenje odgovarajućih zakonskih okvira u pitanju.

Članovi Predsjedništva BiH turskim su investitorima prezentirali mogućnosti investiranja u BiH, te su predočili usvojenu reformsku agendu koja se trenutno provodi na svim razinama vlasti u BiH s ciljem unapređenja poslovnog okruženja i privlačenja stranih investicija u BiH. 

Prisutnima se obratio i minister carine i trgovine Bülent Tüfekçi koji je istaknuo činjenicu da od turskih ulagača ima oko 700 projekata u cijeloj BiH, dodao je da je najviše ponosan na činjenicu da od 50 turskih tvrtki koje rade u BiH njih tri su među prvih 10 najuspješnijih tvrtki koje posluju u cijeloj BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su kazali da je upravo sada pravi trenutak za ulaganje u BiH, osobito u oblasti poljoprivrede, prometne infrastrukture, energetike i tekstilne industrije.

Prisutni turski gospodarstvenici su istaknuli da smatraju BiH jednom od prioritetnih zemalja za svoja ulaganja, te su iznjeli neke konkrete ideje i planove za investiranje u BiH.

Dogovoreno je da će se u narednom razdoblju obaviti radon-konsultativni sastanci sa zainteresiranim ulagačima i predstavnicima vlada na svim razinama u BiH kako bi se dogovorili i konkretni modeli ulaganja.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, radnoj večeri je prisustvovala savjetnica Mira Pekić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.