isprobajte

Sočne biskvitne limunske kocke odličan su izbor za slatki vikend

Sočne biskvitne limunske kocke odličan su izbor za slatki vikend
24.03.2023.
u 17:30
Pogledaj originalni članak

Vjerujemo da će se i vama svidjeti ovaj izbor kolača za slatki vikend koji je pred nama – ove sočne biskvitne limunske kocke koje nam stižu s bloga Samo jedan griz autora Darka Debića.

Sastojci

Biskvit

150 g kristal šećera
ribana korica od 3 manja limuna (samo vanjski žuti sloj)
80 g suncokretovog ulja
40 g maslinovog ulja
½ žličice ekstrakta vanilije
2 jaja
180 g kiselog vrhnja
3 pune žlice svježeg limunova soka
1 žličica praška za pecivo
½ žličice soli
¼  žličice sode bikarbone
250 g oštrog brašna

Glazura od limuna

120 g šećera u prahu
2- 3 žlice svježeg soka od limuna


Biskvit

Zagrijati pećnicu na 180°C. Obložiti lim za pečenje (cca 20 x 20 cm) papirom za pečenje.

U veću zdjelu staviti šećer, dodati koricu limuna i utrljati između prstiju u šećer dok se ne sjedini. Umiješati pjenjačom ulje i vaniliju. Dodajti jaja, jedno po jedno, miješajući pjenjačom dok se ne sjedine nakon svakog dodavanja. Dodati kiselo vrhnje i sok limuna, dobro promiješati. Umutiti u smjesu sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Prosijati brašno preko smjese i lagano miješati savitljivom lopaticom dok se ne sjedini. Prebaciti smjesu u pripremljen lim za pečenje, piše Slatkopedija.

Staviti lim u zagrijanu pećnicu na oko 30 minuta. Kako je svaka pećnica drugačija prilagoditi vrijeme. Nakon 25 minuta provjeriti čačkalicom, neka bude lagano vlažna/ima koju mrvicu – ako se predugo peče kolač će biti suh.

Pustiti da se potpuno ohladi prije stavljanja glazure.

Glazura

Pomiješati pjenjačom sok limuna i šećer, dodavati sok postepeno dok se ne dobije gusta konzistencija.

Počevši od sredine, nježno preliti glazuru od limuna preko kolača, razmazujući lopaticom tako da kaplje preko rubova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.