Važni savjeti

Radovi su kod Počitelja, stoga Bihamk donosi upute kako najbrže doći do Neuma, Dalmacije...

Radovi su kod Počitelja, stoga Bihamk donosi upute kako najbrže doći do Neuma, Dalmacije...
29.05.2022.
u 09:18
Pogledaj originalni članak

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je zbog radova kod Počitelja izdao upute vozačima koji se kreću prema Neumu, Dalmaciji i Dubrovačkoj regiji.  

Pozivaju se vozači izbjegavaju polazak na putovanje nakon završetka radnog vremena jer je umor najveći neprijatelj u vožnji, budući da umoran vozač ima znatno duže vrijeme opažanja, sporije reakcije, a prisutna je i mogućnost da vozač zaspe za volanom.

Najbolje je za putovanje na duže relacije koristiti jutarnje ili večernje sate, te praviti češće pauze.

"Sporija vožnja neophodna je i prilikom smanjene vidljivosti zbog magle, naročito u jutarnjim satima na dionicama uz rijeke i jezera, kao i zbog jakih udara vjetra koji su ljeti česti, posebno u južnim krajevima naše zemlje, te u primorju", navedeno je u uputama BIHAMK-a.

Tijekom ljeta najfrekventniji putni pravac u Bosni i Hercegovini je magistralni put M-17 Sarajevo-Mostar-granični prijelaz Doljani.

Na dvije lokacije na ovom dijelu puta u tijeku su radovi:

    Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) - zbog sanacije tunela prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori),

    Ševaš njive (Buna-Počitelj).

Za vrijeme obustava promet je preusmjeren na alternativne pravce.
(Buna-Žitomislići-Čitluk-Trebižat-Čapljina)

Iz BIHAMK-a savjetuju vozače koji planiraju putovanje ka srednjoj Dalmaciji da iz Čitluka nastave putovati ka Ljubuškom, te dalje na granične prijelaze.
(Buna-Domanovići-Čapljina)

Vozačima koji namjeravaju putovati u Neum savjetuju da koriste cestu Stolac-Neum koja je većim dijelom završena, a za putovanje u Dobrovačku regiju možete koristiti ceste: Mostar-Stolac-Trebinje-GP Ivanica, Mostar-Stolac-Ravno-GP Trebimlja ili Foča-Trebinje-GP Ivanica.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.