Važni savjeti

Radovi su kod Počitelja, stoga Bihamk donosi upute kako najbrže doći do Neuma, Dalmacije...

neum
29.05.2022.
u 09:18

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je zbog radova kod Počitelja izdao upute vozačima koji se kreću prema Neumu, Dalmaciji i Dubrovačkoj regiji.  

Pozivaju se vozači izbjegavaju polazak na putovanje nakon završetka radnog vremena jer je umor najveći neprijatelj u vožnji, budući da umoran vozač ima znatno duže vrijeme opažanja, sporije reakcije, a prisutna je i mogućnost da vozač zaspe za volanom.

Najbolje je za putovanje na duže relacije koristiti jutarnje ili večernje sate, te praviti češće pauze.

"Sporija vožnja neophodna je i prilikom smanjene vidljivosti zbog magle, naročito u jutarnjim satima na dionicama uz rijeke i jezera, kao i zbog jakih udara vjetra koji su ljeti česti, posebno u južnim krajevima naše zemlje, te u primorju", navedeno je u uputama BIHAMK-a.

Tijekom ljeta najfrekventniji putni pravac u Bosni i Hercegovini je magistralni put M-17 Sarajevo-Mostar-granični prijelaz Doljani.

Na dvije lokacije na ovom dijelu puta u tijeku su radovi:

    Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) - zbog sanacije tunela prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori),

    Ševaš njive (Buna-Počitelj).

Za vrijeme obustava promet je preusmjeren na alternativne pravce.
(Buna-Žitomislići-Čitluk-Trebižat-Čapljina)

Iz BIHAMK-a savjetuju vozače koji planiraju putovanje ka srednjoj Dalmaciji da iz Čitluka nastave putovati ka Ljubuškom, te dalje na granične prijelaze.
(Buna-Domanovići-Čapljina)

Vozačima koji namjeravaju putovati u Neum savjetuju da koriste cestu Stolac-Neum koja je većim dijelom završena, a za putovanje u Dobrovačku regiju možete koristiti ceste: Mostar-Stolac-Trebinje-GP Ivanica, Mostar-Stolac-Ravno-GP Trebimlja ili Foča-Trebinje-GP Ivanica.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?