Danas na dar uz Večernjak

Pripremite blagotvorne čajeve časne sestre Ljubice iz Posušja! Donosimo recepte za miran san, želudac, čišćenje organizma…

Pripremite blagotvorne čajeve časne sestre Ljubice iz Posušja! Donosimo recepte za miran san, želudac, čišćenje organizma…
03.11.2021.
u 13:01
Posebni prilog Ljekaruša časne sestre Ljubice Kovač pronađite na dar danas, 4. studenoga uz Večernji list!
Pogledaj originalni članak

Sestra Ljubica Bernardica Kovač, redovnica Kćeri Božje ljubavi, diljem Bosne i Hercegovine poznata je po svojim receptima, čajevima, - melemima i kapima od ljekovitog bilja.  

Smještena u obiteljskoj kući u Batinu, nedaleko Posušja, s. Ljubica svakoga dana (osim nedjelje i ponedjeljka, kada piše recepte) prima na desetke bolesnih duša, koje strpljivo čekaju da dođu na red. 

Strpljenje je, naime, i jedna od odlika s. Ljubice Kovač, jer svakoga svojeg pacijenta sasluša od početka do kraja u njegovim tegobama, a onda mu propisuje terapiju, pomoli se za njega i za sretan povratak doma. 

Budući da nije svakome moguće doći do s. Ljubice u Posušje, iz njezine bogate riznice izdvojili smo dio recepata za najčešće tegobe i bolesti, koje je ona sabrala u svojoj knjizi “Ljekovito bilje – Dar iz Božje ruke”.  

A uz recepte iz te njezine “ljekaruše”, donijeli smo još neke njezine preporuke i savjete, poput “namještanja” želuca, što ta ponizna redovnica preporučuje svojim pacijentima. 

Pripremite čaj za miran san po receptu časne Ljubice 

SASTAV 
– 30 g ploda crvenog gloga (Crategus laevigata) 
– 40 g hmelja (Humulus lupulus) 
– 20 g valerijane (Valeriana officinalis) 
– 40 g matičnjaka (Melissa officinalis) 
– 20 g rogača (Ceratonia siliqua) 
– 15 g lavande (Lavandula officinalis) 

PRIPREMA: 

Suho bilje isjeckati i izmiješati. Na pola litre uzavrele vode staviti jednu ravnu jušnu žlicu čaja i kuhati tri minute. Skloniti sa štednjaka i poklopljeno hladiti pola sata pa procijediti te zasladiti medom. Dnevno piti pola litre čaja, po jednu šalicu iza svakog obroka, sve dok se zdravstveno stanje ne popravi. U posebnom prilogu pronađite recepte za čaj protiv bolova u leđima, bronhitisa, čišćenje organizma, protiv masne jetre i mnoge druge. Saznajte i koja je uloga želuca u mnogim bolestima.  

Posebni prilog Ljekaruša časne sestre Ljubice Kovač pronađite u četvrtak 4. studenoga na dar uz Večernji list!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.