Danas na dar uz Večernjak

Pripremite blagotvorne čajeve časne sestre Ljubice iz Posušja! Donosimo recepte za miran san, želudac, čišćenje organizma…

03.11.2021.
u 13:01

Posebni prilog Ljekaruša časne sestre Ljubice Kovač pronađite na dar danas, 4. studenoga uz Večernji list!

Sestra Ljubica Bernardica Kovač, redovnica Kćeri Božje ljubavi, diljem Bosne i Hercegovine poznata je po svojim receptima, čajevima, - melemima i kapima od ljekovitog bilja.  

Smještena u obiteljskoj kući u Batinu, nedaleko Posušja, s. Ljubica svakoga dana (osim nedjelje i ponedjeljka, kada piše recepte) prima na desetke bolesnih duša, koje strpljivo čekaju da dođu na red. 

Strpljenje je, naime, i jedna od odlika s. Ljubice Kovač, jer svakoga svojeg pacijenta sasluša od početka do kraja u njegovim tegobama, a onda mu propisuje terapiju, pomoli se za njega i za sretan povratak doma. 

Budući da nije svakome moguće doći do s. Ljubice u Posušje, iz njezine bogate riznice izdvojili smo dio recepata za najčešće tegobe i bolesti, koje je ona sabrala u svojoj knjizi “Ljekovito bilje – Dar iz Božje ruke”.  

A uz recepte iz te njezine “ljekaruše”, donijeli smo još neke njezine preporuke i savjete, poput “namještanja” želuca, što ta ponizna redovnica preporučuje svojim pacijentima. 

Pripremite čaj za miran san po receptu časne Ljubice 

SASTAV 
– 30 g ploda crvenog gloga (Crategus laevigata) 
– 40 g hmelja (Humulus lupulus) 
– 20 g valerijane (Valeriana officinalis) 
– 40 g matičnjaka (Melissa officinalis) 
– 20 g rogača (Ceratonia siliqua) 
– 15 g lavande (Lavandula officinalis) 

PRIPREMA: 

Suho bilje isjeckati i izmiješati. Na pola litre uzavrele vode staviti jednu ravnu jušnu žlicu čaja i kuhati tri minute. Skloniti sa štednjaka i poklopljeno hladiti pola sata pa procijediti te zasladiti medom. Dnevno piti pola litre čaja, po jednu šalicu iza svakog obroka, sve dok se zdravstveno stanje ne popravi. U posebnom prilogu pronađite recepte za čaj protiv bolova u leđima, bronhitisa, čišćenje organizma, protiv masne jetre i mnoge druge. Saznajte i koja je uloga želuca u mnogim bolestima.  

Posebni prilog Ljekaruša časne sestre Ljubice Kovač pronađite u četvrtak 4. studenoga na dar uz Večernji list!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?