KAOS

Predstavnici institucija BiH sudjelovali na sastanku u Bruxellesu iako nisu dobili pozivnice

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Predstavnici institucija BiH sudjelovali na sastanku u Bruxellesu iako nisu dobili pozivnice
01.05.2014.
u 10:04
Na sjednici Vijeća ministara 23. travnja nije prihvaćeno proširenje liste izaslanstva BiH
Pogledaj originalni članak

Predstavnici institucija iz BiH su samoinicijativno sudjelovali na tematskom sastanku strukturalnog dijaloga koji je prije dva dana održan u Bruxellesu, što je suprotno ustanovljenim procedurama pripreme i održavanja tog sastanaka i odlukama Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz Ministarstva pravde Republike Srpske.

U priopćenju se napominje da je Republika Srpska bila spremna sudjelovati na ovom sastanku o reformi Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća /VSTS/ BiH, kao i da je Vlada Srpske blagovremeno usvojila platformu u vezi predloženih tema dijaloga, koju su njeni predstavnici trebali izložiti Europskoj komisiji u Bruxellesu. 

Iz Ministarstva navode da, međutim, na sjednici Vijeća ministara 23. travnja nije prihvaćeno proširenje liste izaslanstva BiH na ovom sastanku sa predstavnicima Republike Srpske, niti je usvojen sastav izaslanstva BiH, a odlučeno je da se Europskoj komisiji uputi zahtjev za odgađanje sastanka. 

"Kako Europska komisija nije prihvatila odgađanje sastanka i o tome Direkciju za europske integracije BiH obavijestila pismom od 23. travnja, od presjedavajućeg radne grupe za unutarnje poslove i pravosuđe koji je odgovoran za organizaciju sastanaka strukturalnog dijaloga, do dana održavanja sastanka, 29. travnja nisu stigla uputstva o daljim aktivnostima i odlukama Vijeća ministara BiH, niti su nadležne institucije obaviještene o mjestu i drugim detaljima održavanja sastanka u Bruxellesu, ni o sastavu sudionika", dodaje se u priopćenju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CO
cope
21:10 01.05.2014.

Dok se Bevanda I Dodik naguze EU svrsi