MOSTAR

Predsjednik Vlade HNŽ primio izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak

Predsjednik Vlade HNŽ primio izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak
24.02.2021.
u 10:23
Pogledaj originalni članak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je jučer dr. sc. Nikolu Čiču i Miroslava Landeku, predsjednika i dopredsjednika Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Predsjednik Čiča upoznao je predsjednika Hercega s aktivnostima i djelovanjem, kao i vizijama koje Napredak ima u skoroj budućnosti, ali i na dugoročnom planu.

„Napredak je bio i ostao temeljna nacionalna institucija kulture hrvatskoga naroda i njegova uloga je nemjerljiva. Pokazatelj našeg rada je prisutnost Napretka u svim važnijim događanjima na kulturnom, obrazovnom i drugim područjima kako na području Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije tako i cijele BiH, i da danas nema značajnije manifestacije u mjestu gdje postoji Napredak, a da mi nismo dijelom iste“, kazao je predsjednik Čiča.

Dopredsjednik Miroslav Landeka je zahvalio predsjedniku Hercegu za potporu Glavnoj podružnici HKD Napredak u Mostaru u realiziranju njihovih brojnih aktivnosti i kulturnih  sadržaja posebice za potporu manifestacije Napretkov tjedan kulture u Mostaru.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo djelovanjem HKD Napredak, ističući dobru suradnju s predstavnicima HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

„HKD Napredak jedno je od onih nacionalnih kulturnih društva kojega je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznala kao istinskog promotora kulture i očuvanja kulturne baštine. Kao rezultat narečenog, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije  kontinuirano daje potporu organiziranju Napretkovih kulturnih sadržaja, kao i svim bitnim kulturnim zbivanjima u Gradu Mostaru i Županiji“, zaključio je predsjednik Herceg.

Predsjednik Čiča zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu, na kojemu je iskazana obostrana spremnost za daljnjom suradnjom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.