MOSTAR

Predsjednik Vlade HNŽ primio izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak

24.02.2021.
u 10:23

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je jučer dr. sc. Nikolu Čiču i Miroslava Landeku, predsjednika i dopredsjednika Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Predsjednik Čiča upoznao je predsjednika Hercega s aktivnostima i djelovanjem, kao i vizijama koje Napredak ima u skoroj budućnosti, ali i na dugoročnom planu.

„Napredak je bio i ostao temeljna nacionalna institucija kulture hrvatskoga naroda i njegova uloga je nemjerljiva. Pokazatelj našeg rada je prisutnost Napretka u svim važnijim događanjima na kulturnom, obrazovnom i drugim područjima kako na području Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije tako i cijele BiH, i da danas nema značajnije manifestacije u mjestu gdje postoji Napredak, a da mi nismo dijelom iste“, kazao je predsjednik Čiča.

Dopredsjednik Miroslav Landeka je zahvalio predsjedniku Hercegu za potporu Glavnoj podružnici HKD Napredak u Mostaru u realiziranju njihovih brojnih aktivnosti i kulturnih  sadržaja posebice za potporu manifestacije Napretkov tjedan kulture u Mostaru.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo djelovanjem HKD Napredak, ističući dobru suradnju s predstavnicima HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

„HKD Napredak jedno je od onih nacionalnih kulturnih društva kojega je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznala kao istinskog promotora kulture i očuvanja kulturne baštine. Kao rezultat narečenog, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije  kontinuirano daje potporu organiziranju Napretkovih kulturnih sadržaja, kao i svim bitnim kulturnim zbivanjima u Gradu Mostaru i Županiji“, zaključio je predsjednik Herceg.

Predsjednik Čiča zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu, na kojemu je iskazana obostrana spremnost za daljnjom suradnjom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?