recept

Prava ljetna slastica: Superlagana torta od limuna koja se ne mora peći

Foto: Instagram
Foto: Shutterstock
01.08.2020.
u 19:39
Pogledaj originalni članak

Ljetne temperature bude u nama želju za laganim slatkim užicima i sjajnim aromama. Na primjer, kako bi bilo s nekompliciranom tortom bez pečenja? Ovaj ljetni recept sa sokom od limuna i mlaćenicom nije samo superukusan, nego ćeš ga zasigurno raditi više puta još ovoga ljeta, piše miss7.24sata.hr.  Naime, igra između slatkog i voćnog jednostavno je neodoljiva… 

Sastojci 

Za biskvit od keksa 

• 200 g keksa s maslacem
• 100 g rastopljenog maslaca 
• 1 žličica naribane kore od limuna

Za nadjev 

• 1 pakiranje mljevene želatine 
• 150 g mlaćenice 
• 150 g bijele čokolade 
• 100 ml vrhnja 
• 50 g šećera 
• 600 g svježeg sira 
• ½ žličice naribane kore od limuna 
• 3 žlice soka od limuna

Foto: Instagram

Priprema 

1. Razmrvi kekse te ih pomiješaj s rastopljenim maslacem i naribanom korom od limuna. Stavi smjesu u okrugli kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje, dobro pritisni te stavi u hladnjak da se stvrdne. 
2. Zatim stavi želatinu u posudu, dodaj mlaćenicu te ostavi da odstoji oko 10 minuta. 
3. Rastopi u vrhnju 80 g bijele čokolade na srednjoj vatri, a preostalih 70 g nasitno nasjeckaj. 
4. Zatim kremasto pomiješaj u velikoj posudi svježi sir, koru od limuna te sok od limuna.
5. Umiješaj ohlađenu smjesu od čokolade u smjesu od svježeg sira, a zatim dodaj mješavinu mlaćenice i želatine. Potom umiješaj nasjeckanu bijelu čokoladu. 
6. Smjesu raspodijeli po ohlađenom biskvitu od keksa, zagladi te stavi na najmanje tri sata u hladnjak. 

Ideja za dekoraciju: ovu tortu možeš poslužiti „čistu“ ili ukrašenu svježim bobicama. Alternativno možeš dodati i malo bijele čokolade, koru od limuna i nekoliko listića metvice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.