sarajevo

Počeo dvodnevni sastanak Upravnog odbora PIC-a u Sarajevu

Foto: FENA
Počeo dvodnevni sastanak Upravnog odbora PIC-a u Sarajevu
06.12.2016.
u 16:15
Pogledaj originalni članak

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) sastali su se danas u Sarajevu kako bi na dvodnevnoj sjednici razmatrali trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Planom današnjeg susreta predviđeni su susreti s predstavnicima civilnog društva, najavljeno je ranije iz Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH.

U srijedu, 7. prosinca, politički direktori Upravnog odbora PIC-a trebali bi razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH o prioritetima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko ranije je kazao da će situacija u Federaciji BiH biti jedna od tema o kojima će se razgovarati na ovom sastanku PIC-a, a tada je ocijenio da Federalni parlament treba početi funkcionirati u punom kapacitetu.

On je tada pozvao i političke lidere u Federaciji BiH da deblokiraju rad ovog zakonodavnog tijela, naglašavajući da je već nekoliko mjeseci rad oba doma parlamenta onemogućen zbog nepostojanja konsenzusa u pogledu određenih zakonodavnih pitanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.