dan žalosti u rh

Plenković poslao poruku: Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Plenković poslao poruku: Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih
05.01.2021.
u 11:51
U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih te im izražavamo najiskreniju sućut, stoji u poruci hrvatskog premijera na Twitteru.
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj je Dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su tragično umrli u novogodišnjoj noći, a premijer Andrej Plenković u utorak je izrazio sućut njihovim obiteljima i prijateljima.

- Dan žalosti proglasili smo u trajni spomen na osmero mladih Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji su tragično stradali u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih te im izražavamo najiskreniju sućut, stoji u poruci premijera na Twitteru.

Foto: Twitter

Osmero mladih umrlo je u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja ispušnim plinovima od agregata koji je vikendicu u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su čekali Novu godinu, opskrbljivala električnom energijom.

Nakon tog tragičnog događaja, kao poruku "solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske", Vlada je današnji dan proglasila Danom žalosti u Hrvatskoj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.