SAVRŠENOG JE OKUSA

Pita od jabuka kakvu su radile naše bake - po receptu iz 1964.

Pita od jabuka kakvu su radile naše bake - po receptu iz 1964.
09.07.2020.
u 22:05
Kušajte kako su to radile naše bake pa napravite pitu od jabuka na starinski način. Ovaj recept objavljen je u kuharici 'Suvremena prehrana i kuhanje', autorice Mire Vučetić
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

tijesto: 40 dkg brašna, 25 dkg maslaca, 8 dkg šećera, 3 žlice vrhnja. 1 žlica ruma, korica od limuna
nadjev: 50 dkg jabuka, 5 dkg šećera, 3 dkg grožđica, rum
ostalo: 3 dkg šećera za posipanje, jaje za premazivanje


Postupak:
Svi sastojci za tijesto se umiješaju pa se se ostavi na hladnom sat vremena. Potom se podijeli u dva dijela i razvalja u veličinu tepsije. Jabuke se ogule, izrežu na tanke ploške i izmiješaju sa šećerom, grožđicama i rumom. Može staviti i 5 dkg rezanih badema i malo cimeta. 


Prvi dio tijesta stavi se peći pa kada se malo zapeče, stavi se nadjev, prekrije drugim dijelom tijesta, premaže jajetom i peče. Kada je pečeno, posipa se šećerom.

U receptu nije navedeno koliko dugo se peče i na kojoj temperaturi, no to je obično oko pola sata na 180 do 200 stupnjeva. Pita je gotova kada dobije lijepu boju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.