sjednica

Očekuje se izjašnjavanje Kluba SDA o amandmanima u vezi sa Zakonom o radu

Foto: FENA
Očekuje se izjašnjavanje Kluba SDA o amandmanima u vezi sa Zakonom o radu
14.03.2017.
u 17:02
Pogledaj originalni članak

 Na sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta u tijeku je pauza koju je zatražio Klub zastupnik Stranke demokratske akcije kako bi vidjeli kako će se izjasniti o amandmanima podnesenim na predložene izmjene i dopune Zakona o radu.

Zakonsko rješenje zastupnicima je obrazložio dopremijer i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača navodeći da izmjene tehnički poboljšavaju Zakon i čine ga praktičnijim.

Najviše zamjerki upućeno je zbog oduzimanja nadležnosti Federalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Naime, Vlada je ranije predložila da inspektori Federalne uprave inspekcije vrše kontrolu zakonitosti rada u suradnji s županijskim inspekcijama rada.

Međutim, usvojen je amandman zastupnika HDZ-a BiH da se briše ta odredba.

- Bit ćemo veoma strpljivi da vidimo kakvo će biti izjašnjavanje  - rekao je predsjednik Kluba Demokratske fronte Dženan Đonlagić.

Zastupnik Socijaldemokratske stranke BiH Damir Mašić rekao je da „svi oni koji podrže ovakav Zakon o radu, rade direktno na ugrožavanju građana FBiH“.

Zastupnicima se obratio i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismet Bajramović rekavši da je iznenađen što je Vlada prihvatila navedeni amandman i dodao da takvu varijantu nisu usuglasili socijalni partneri na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Federacije BiH.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.