Obljetnica Daytona

Nužne sveobuhvatne reforme u BiH

Nužne sveobuhvatne reforme u BiH
27.10.2015.
u 11:02
Pogledaj originalni članak

Bivši veleposlanik SAD-a u Bosni i Hercegovini Thomas Miller, bivši veleposlanik SAD-a pri NATO-u Robert Hunter, bivši veleposlanik OSCE-a u BiH Robert Beecroft i Elizabeth Rehn, bivša ministrica obrane Finske i specijalna izaslanica UN-a u BiH, bili su jučer gosti Centra za transatlantske odnose SAIS pri Johns Hopkins sveučilištu na panelu u sklopu projekta obilježavanja 20. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma.

Prominentni sudionici panela, prisjećajući se svojih uloga u BiH, ukazali su na nužnost sveoubuhvatnih reformi da bi zemlja dostigla regiju u procesima europskih integracija.

Pozdravljajući goste, domaćin skupa, direktor pri Centru za transatlantske odnose SAIS Saša Toperić je dodao kako je u ovoj godini obilježavanja 20. obljetnice mira u BiH, ovaj centar organizirao niz događaja poput ovog, ali i da SAIS Centar kontinuirano gleda u budućnost BiH s podrškom na njenom jačanju te njenom ubrzanom putu ka Europskoj uniji, javlja Fena. 

Toperić je najavio konferenciju “Prospekti za socijalno-ekonomske reforme u BiH” koja će biti održana na SAIS-u u Washingtonu 16. i 17. studenog, na kojoj će osim predstavnika multilateralnih financijskih organizacija, američkih investitora sudjelovati i entitetski premijeri Željka Cvijanović, Fadil Novalić, te veleposlanica SAD-a u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack i zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoyt Yee sa suradnicima. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.