PRIRODNO I LAKO

Nakon kuhanja blagdanskog ručka uz pomoć par savjeta uklonite neugodne mirise iz doma

Foto: shutterstock
Nakon kuhanja blagdanskog ručka uz pomoć par savjeta uklonite neugodne mirise iz doma
26.12.2019.
u 07:55
Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to
Pogledaj originalni članak

Prvo, isprobajte s kavom. Zdjelica svježe mljevene kave odstranit će sve neugodne mirise iz hladnjaka ili zamrzivača. Pa čak i kuhanje kave može sakriti neugodne mirise. 

Iskušajte i ugljen koji isto upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete ga staviti u hladnjak. Komad ugljena u prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu. 

Soda bikarbona kao osvježivač zraka

Kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u hladnjaku, no soda bikarbona je iznimno korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kava, soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.