VSTV

Na natječaj za predsjednika Suda BiH prijavilo se sedam kandidata

Na natječaj za predsjednika Suda BiH prijavilo se sedam kandidata
30.09.2016.
u 16:57
Pogledaj originalni članak

Na natječaj za poziciju predsjednika Suda BiH, koji je bio otvoren od 5. do 20. rujna prijavilo se ukupno sedam kandidata, od kojih dva nisu suci Suda BiH, rečeno je Feni u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH.

Istovremeno, istaknuto je da u skladu s Rješenjem Agencije za zaštitu osobnih podataka, VSTVBiH u ovoj fazi nije u mogućnosti govoriti o imenima kandidata.

Inače, procedura izbora i imenovanja nositelja pravosudnih funkcija odvija se u nekoliko faza, što podrazumjeva - pregled prispjelih prijava od Odjela za imenovanja VSTV-a BiH, potom provjeru treba li netko od kandidata polagati kvalifikacijski, odnosno pismeni test, te intervju s onima koji zadovolje utvrđene kriterije. U narednoj fazi, Podvijeće VSTV-a BiH na razini BiH utvrđuje prijedlog liste kandidata koju dostavlja VSTV-u BiH radi donošenja konačne odluke o imenovanju na spomenutu pravosudnu poziciju.

S obzirom na to da aktualnoj predsjednici Suda BiH Meddžidi Kreso mandat ističe krajem siječnja naredne godine, u VSTV-u očekuju da će sve spomenute faze izbora biti blagovremeno okončane i da će novi predsjednik Suda BiH biti izabran do isteka mandata predsjednice Kreso.

Predsjednica Kreso je na tu poziciju prvi put imenovana 10. listopada 2004., te ponovno u siječnju 2011. godine, otkada joj teče drugi šestogodišnji mandat.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.