SJEDNICA

Mostarski GO HDZ-a BiH pozvao sve političke aktere da poštuju Ustavni sud BiH

Mostarski GO HDZ-a BiH pozvao sve političke aktere da poštuju Ustavni sud BiH
20.10.2017.
u 15:29
Pogledaj originalni članak

Mostarski Gradski odbor HDZ-a BiH održao je u četvrtak XVIII. redovitu sjednicu na kojoj su, uz ostalo, predstavljene aktivnosti i provedbe projekata na gradskim područjima, rad odbora za posebna pitanja te aktivnosti Zajednice žena i Mladeži te stranke.

Tijekom sjednice razmatrana je i aktualna politička situacija u okviru pitanja poštivanja i provedbe Odluke Ustavnog suda BiH i izmjene Izbornog zakona u dijelu koji se odnosi na izbor vijećnika u Gradu Mostaru, s ciljem održavanja lokalnih izbora za Gradsko vijeće, priopćeno je u petak iz Ureda za informiranje mostarskog GO HDZ-a BiH.

Iz tog odbora napominju kako je Klub HDZ BiH-HNS uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH sukladno odlukama Ustavnog suda BiH te kako Gradski odbor smatra kako taj prijedlog u cijelosti zadovoljava i ispunjava odluke Ustavnog suda BiH, otklanja diskriminaciju i neustavnost, a pri tomu poštujući Ustav BiH i Ustav Federacije BiH uz uvažavanje važećih odredbi Izbornog zakona BiH.

"Posebice ističemo kako je Ustavni sud BiH ocijenio i obrazložio da prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je uputio Klub HDZ BiH-HNS, pa time i prijedlog izmjena koje se odnose na izbore u Mostaru,  ne ugrožava ničiji vitalni nacionalni interes.
Još jednom podsjećamo kako, do dana današnjeg, niti jedan politički subjekt nije dao pismen i argumentirani prigovor ili komentar na naš prijedlog. Postoje samo površna i paušalna odbacivanja našeg prijedloga s ciljem zadržavanja dosadašnjeg neustavnog i diskriminacijskog izbornog procesa", stoji u priopćenju GO HDZ-a BiH.

Mostarski GO HDZ-a BiH pozvao je sve političke aktere u Parlamentu BiH i izvan njega da poštuju Ustavni sud BiH i njegove odluke, kako što bi se što prije mogli organizirati izbori u Mostaru.

Predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić zahvalili su se svima koji su glasovali za Zračnu luku Mostar kao buduću destinaciju Eurowingsa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.