SJEDNICA

Mostarski GO HDZ-a BiH pozvao sve političke aktere da poštuju Ustavni sud BiH

20.10.2017.
u 15:29

Mostarski Gradski odbor HDZ-a BiH održao je u četvrtak XVIII. redovitu sjednicu na kojoj su, uz ostalo, predstavljene aktivnosti i provedbe projekata na gradskim područjima, rad odbora za posebna pitanja te aktivnosti Zajednice žena i Mladeži te stranke.

Tijekom sjednice razmatrana je i aktualna politička situacija u okviru pitanja poštivanja i provedbe Odluke Ustavnog suda BiH i izmjene Izbornog zakona u dijelu koji se odnosi na izbor vijećnika u Gradu Mostaru, s ciljem održavanja lokalnih izbora za Gradsko vijeće, priopćeno je u petak iz Ureda za informiranje mostarskog GO HDZ-a BiH.

Iz tog odbora napominju kako je Klub HDZ BiH-HNS uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH sukladno odlukama Ustavnog suda BiH te kako Gradski odbor smatra kako taj prijedlog u cijelosti zadovoljava i ispunjava odluke Ustavnog suda BiH, otklanja diskriminaciju i neustavnost, a pri tomu poštujući Ustav BiH i Ustav Federacije BiH uz uvažavanje važećih odredbi Izbornog zakona BiH.

"Posebice ističemo kako je Ustavni sud BiH ocijenio i obrazložio da prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je uputio Klub HDZ BiH-HNS, pa time i prijedlog izmjena koje se odnose na izbore u Mostaru,  ne ugrožava ničiji vitalni nacionalni interes.
Još jednom podsjećamo kako, do dana današnjeg, niti jedan politički subjekt nije dao pismen i argumentirani prigovor ili komentar na naš prijedlog. Postoje samo površna i paušalna odbacivanja našeg prijedloga s ciljem zadržavanja dosadašnjeg neustavnog i diskriminacijskog izbornog procesa", stoji u priopćenju GO HDZ-a BiH.

Mostarski GO HDZ-a BiH pozvao je sve političke aktere u Parlamentu BiH i izvan njega da poštuju Ustavni sud BiH i njegove odluke, kako što bi se što prije mogli organizirati izbori u Mostaru.

Predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić zahvalili su se svima koji su glasovali za Zračnu luku Mostar kao buduću destinaciju Eurowingsa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije