Vijeće ministara BiH:

Izbor NVO za uslugu zbrinjavanja stranaca žrtava trgovine ljudima

Izbor NVO za uslugu zbrinjavanja stranaca žrtava trgovine ljudima
13.11.2020.
u 14:00
Pogledaj originalni članak

Vijeće ministara BiH na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o kriterijima za izbor jedne ili više nevladinih organizacija kojima će se rasporediti sredstva tekućeg granta „Smještaj za strance žrtve trgovine ljudima“ za 2020. godinu.

Riječ je o 70 tisuća KM osiguranih Zakonom o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu na poziciji ,,Tekući transferi i grantovi - grantovi neprofitnim organizacijama - Smještaj za strance žrtve trgovine ljudima.“

Ministarstvo sigurnosti BiH na svojoj web stranici i u tri dnevna lista objavit će javni poziv za izbor jedne ili više nevladinih organizacija koje će vršiti uslugu smještaja i zbrinjavanja stranaca žrtava trgovine ljudima.

Kriteriji definirani ovom odlukom, između ostalog, uključuju podatke o smještajnim kapacitetima, zaposlenom osoblju i sigurnosnom aspektu skloništa, kao i vrstama usluga koje se pružaju  za smještaj strancima žrtvama trgovine ljudima.

Odluka je donesena u skladu sa Zakonom o strancima i Pravilnikom o zaštiti stranaca žrtava trgovine ljudima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.