Neum bilježi rekorde

Hoteli puni Poljaka i Francuza, a sve je više i Korejaca, Japanaca te Rusa

Hoteli puni Poljaka i Francuza, a sve je više i Korejaca, Japanaca te Rusa
09.07.2017.
u 09:00
Već sada se iznosi podatak kako je u Neumu u prvih šest mjeseci ove godine deset posto više stranih turista u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini
Pogledaj originalni članak

Prepuni hoteli, veći broj stranih turista, obogaćena turistička ponuda, odlične vremenske prilike na otvaranju sezone..., samo su neki od razloga zbog kojih lokalna vlast u Neumu i ovdašnji turistički djelatnici zadovoljno trljaju ruke, piše Večernji list BiH. Tako se već sada iznosi podatak kako je u Neumu u prvih šest mjeseci ove godine deset posto više stranih turista u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini.

“Raduju nas rezultati iz predsezone, a što nam je dugi niz godina i bio cilj - naše goste i turiste na ovom području zadržati tijekom cijele godine, a ne samo u ova tri mjeseca glavne turističke sezone. Sve je više stranih turista koji se odmaraju na dubrovačkom području, ali se na putu do Mostara i Međugorja sve dulje zadržavaju i ovdje u Neumu”, govori za Večernji list neumski načelnik dr. Živko Matuško i dodaje kako je u neumskim hotelima više od 80 posto stranih turista.

Svih ranijih godina na neumskom području najviše se gledalo na brojeve i koliko je turista u brojčanom smislu. No, događaju se promjene pa se i u Neumu ove godine ipak više gleda i konkretno radi na kvaliteti, a ne broju ukupne turističke ponude i gostiju. Čistoća te uređenje plaža i šetnica samo su prvi od projekata na kojima se već dosta uradilo u Neumu koji je jako privlačan domaćim i stranim gostima za odmor na ovom dijelu bh. obale. Obnavlja se i devastirane objekte na samoj obali, a uvodi se i brojne nove sadržaje po kojima je Neum konkurentan susjednim turističkim destinacijama u RH. Jedan od tih svijetlih primjera je i rekonstrukcija hotela Sunce koji je uveo i nove sadržaje, ali i znatno podigao kvalitetu svojih usluga. Stoga iz tog hotela i najavljuju nekih 60.000 noćenja u ovoj sezoni, a što je porast u odnosu na prošlu godinu.

“Danas su gosti sve zahtjevniji i organiziraniji pa se traži kvaliteta, a ne neke gužve na obali od kojih se ne može kvalitetno odmarati. Prošlo je vrijeme tog pumpanja brojki koje svatko tumači onako kako mu odgovara u određenim trenucima. Neumski hotelijeri rade jako dobro i nismo više u prilici raditi samo na tom podizanju brojki, već se obogaćuje ponudu i kvalitetu, a time i cijene na koje stranci jako dobro reagiraju”, ističe Davor Krešić, direktor prodaje i marketinga hotela Sunce Neum i predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neuma.

Stranci su u Neumu zadovoljni cijenama smještaja i hrane, ali i svih drugih sadržaja jer sve to uspoređuju s cijenama na drugim turističkim destinacijama. Hotelski je smještaj u Neumu podignut na još višu razinu, a ovdašnji turistički djelatnici ulažu velike napore kako bi podizanjem kvalitete i odgovarajućim cijenama i dalje privlačili velik broj stranih gostiju, među kojima su najbrojniji oni iz Poljske, a slijede Francuzi, Slovenci, Austrijanci... I dalje je aktualna najava dolaska većeg broja gostiju iz Rusije koji ipak žele kvalitetniju prometnicu od Neuma do Zračne luke Mostar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.