oslovila ga s "ravnatelj"

Halilović napao ministricu Gudeljević zbog hrvatskog jezika!

Foto: Klix
Halilović napao ministricu Gudeljević zbog hrvatskog jezika!
09.07.2020.
u 16:05
Pogledaj originalni članak

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH priopćili su da je ministrica Ankica Gudeljević verbalno napadnuta zbog uporabe riječi “ravnatelj” umjesto “direktor” na sastanku radi unaprjeđenja procesa akreditacije visokoškolskih ustanova u Distriktu Brčko BiH, kojem su nazočili predstavnici Odjela za obrazovanje u Vladi Distrikta Brčko BiH, Asocijacije rektora privatnih sveučilišta i ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete.

Kako navode iz Ministarstva, već na početku sastanka, uz neprimjereno burnu reakciju, ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete prof. dr. Enver Halilović verbalno je nasrnuo na ministricu Gudeljević zabranjujući joj da ga oslovljava s “ravnatelj“ jer je ta riječ “neprihvatljiva“.

- Sudionici sastanka nastojali su uvjeriti ravnatelja Halilovića da svatko ima pravo uporabiti onu riječ koja je u duhu njegova materinskog jezika, no, nažalost, bez ikakva učinka. Neprimjerena retorika nastavljena je uz optužbe upućene ministrici kojom se nastojala diskreditirati u svojoj ženskoj, političkoj i poziciji žitelja jedne države koji ima Ustavom zajamčena prava govoriti materinskim jezikom. Unatoč neprijatnostima kojima je bila izložena, ministrica Gudeljević sastanak je privela kraju - navode, između ostalog, iz MCP-a BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.