Osmanović - Bodoni

Francuska želi pomoći sanaciju stanja u Zemaljskom muzeju

Francuska želi pomoći sanaciju stanja u Zemaljskom muzeju
20.12.2016.
u 11:03
Pogledaj originalni članak

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i veleposlanica Francuske u BiH Kler Bodoni razgovarali su o mogućnostima suradnje u oblastima kulture i sporta.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je stanju u Zemaljskom muzeju BiH, a francuska veleposlanica najavila je da će njena zemlja pomoći uređenje prostorije za čuvanje Hagade.

Najavila je i da je francuski muzej Louvre iskazao želju za suradnjom kako bi se osposobili kadrovi za kvalitetno upravljanje Zemaljskim muzejom.

Ministar Osmanović pozdravio je mogućnost uspostavljanja suradnje s Louvreom i naglasio da Zemaljski muzej ima izuzetan značaj koji prevazilazi okvire Bosne i Hercegovine.

Ministar Osmanović i veleposlanica Bodoni založili su se za uspostavljanje suradnje u oblasti borbe protiv nelegalne trgovine umjetničkim djelima, te za potpisivanje sporazuma o filmskoj koprodukciji, za što već postoji značajan inters filmskih radnika.

Bodoni je iskazala je spremnost svoje države da doprinese u organizaciji Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), kroz izradu studije o stanju skijališta u Bosni i Hercegovini i potrebnim ulaganjima.

Osmanović i Bodoni izrazili su zadovoljstvo aktivnostima koje se u BiH vode na organizacija ove sportske smotre koja će biti održana 2019. godine, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.