Osmanović - Bodoni

Francuska želi pomoći sanaciju stanja u Zemaljskom muzeju

Osmanović i Bodoni
20.12.2016.
u 11:03

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i veleposlanica Francuske u BiH Kler Bodoni razgovarali su o mogućnostima suradnje u oblastima kulture i sporta.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je stanju u Zemaljskom muzeju BiH, a francuska veleposlanica najavila je da će njena zemlja pomoći uređenje prostorije za čuvanje Hagade.

Najavila je i da je francuski muzej Louvre iskazao želju za suradnjom kako bi se osposobili kadrovi za kvalitetno upravljanje Zemaljskim muzejom.

Ministar Osmanović pozdravio je mogućnost uspostavljanja suradnje s Louvreom i naglasio da Zemaljski muzej ima izuzetan značaj koji prevazilazi okvire Bosne i Hercegovine.

Ministar Osmanović i veleposlanica Bodoni založili su se za uspostavljanje suradnje u oblasti borbe protiv nelegalne trgovine umjetničkim djelima, te za potpisivanje sporazuma o filmskoj koprodukciji, za što već postoji značajan inters filmskih radnika.

Bodoni je iskazala je spremnost svoje države da doprinese u organizaciji Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), kroz izradu studije o stanju skijališta u Bosni i Hercegovini i potrebnim ulaganjima.

Osmanović i Bodoni izrazili su zadovoljstvo aktivnostima koje se u BiH vode na organizacija ove sportske smotre koja će biti održana 2019. godine, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije