Uoči odluke Ustavnog suda

Dodik: Ako se potvrdi obilježavanje 1. ožujka, mi više nemamo što tražiti u BiH

Dodik: Ako se potvrdi obilježavanje 1. ožujka, mi više nemamo što tražiti u BiH
05.07.2017.
u 12:53
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će pravi politički kaos nastati tek ako Ustavni sud BiH donese neku drugu suštinski odluku, osim da se ukida obilježavanje 1. ožujka i 25. studenog u BiH.

Dodik je novinarima u Banja Luci izjavio da je riječ o istim stvarima koje su suci donijeli u odluci o ukidanju 9. siječnja kao Dana Republike Srpske, "čime su rekli da to ugrožava neke druge, a zna se sasvim sigurno da 1. ožujka nije dan koji Srbi obilježavaju, pa su prema tome i oni ugroženi", javlja Srna. 

"Ako se utvrdi da to jeste, onda to govori da ova zemlja nema nikakvog smisla i da nakon takve eventualne odluke koja bi potvrdila obilježavanje 1. ožujka, onda mi više nemamo što tražiti u BiH", smatra predsjednik RS. 

On je dodao da je, čim je koalicija koja čini većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputila apelaciju, očekivao da bude ukinuto obilježavanje 1. ožujka i 25. studenog. 

Ustavni sud BiH razmatrat će na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu zahtjeve zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. ožujka danom neovisnosti BiH, kao i za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o proglašenju 25. studenog danom državnosti BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.