predsjednica rs

Cvijanović: Od cijele BiH nastoje napraviti Mostar

Cvijanović: Od cijele BiH nastoje napraviti Mostar
26.10.2019.
u 14:32
Cvijanović je navela kako je ovo jedna politička igra u kojoj od cijele BiH nastoje napraviti Mostar uz varijantu da se tamo uopće ne mogu održati izbori, a u BiH mogu, ali se ne mogu provesti rezultati.
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da će neformiranje vlasti na razini BiH ojačati svijest građana da "RS može sama".

Cvijanović je izjavila kako je do prije pola godine smatrala da "RS treba doprinijeti procesu formiranja vlasti na razini BiH", ali da više ne razmišlja tako, jer RS može funkcionirati samostalno i bez BiH, ali je napomenula i kako trpi određenu štetu zbog zaustavljenih projekata.

- Smatram kako će sve to ojačati Republiku Srpsku i da će ovo neformiranje vlasti ojačati svijest naših građana da smo kadri i da možemo sami, da znamo tko smo i što smo i da ne damo da nam se to dira. Hoćemo živjeti zajedno, ali nećemo i ne damo da nam se bilo što nameće, jer ni mi nikome ništa ne namećemo - rekla je Cvijanović za "Glas plus".

Ona je navela da za zastoj u procesu formiranja vlasti na razini BiH najodgovornijim smatra podjednako "SDA i ljude iz RS koji su izgubili izbore i sjede u foteljama bez ikakvog političkog legitimiteta", ali i bez funkcionalnosti.

Ona je napomenula i kako formiranje vlasti za nju više nije politička tema, jer je dobila dokaz kako se može i bez toga, te je u tom kontekstu spomenula Mostar, u kojem se već dugo ne mogu održati izbori.

Cvijanović je navela kako je ovo jedna politička igra u kojoj od cijele BiH nastoje napraviti Mostar s varijacijom da se tamo uopće ne mogu održati izbori, a u BiH mogu, ali se ne mogu provesti rezultati.

Prema njezinim riječima, to namjerno "rade u Sarajevu s ciljem da svijetu pokažu kako BiH ne može funkcionirati i traže da bude potpuno centralizirana zato što je mrze ovakvu kakva je, jer mrze Republiku Srpsku, entitete, županije".

Cvijanović je istaknula da će sve ovo "ojačati RS te da se u Sarajevu varaju ako su smatraju da će je nečim uvjetovati i pogaziti, jer se sve događa suprotno". 

- Ne trebamo trošiti energiju, jer smo došli u situaciju da imamo ljude koji navodno brane BiH, a oni je ustvari urušavaju. I što mi treba raditi, usmjeriti sav svoj politički rad na to da spašavamo ono što oni urušavaju - upitala je Cvijanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.