odluka Europske komisije

BiH odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju

BiH odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju
25.01.2019.
u 17:04
Ured za veterinarstvo BiH trebao bi narednih dana izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene na popis izvoznika pilećeg mesa za EU.
Pogledaj originalni članak

Europska komisija je na današnjoj sjednici stavila Bosnu i Hercegovinu na popis zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju, doznaje Klix.ba iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Doznaje se da bi u narednim danima Ured za veterinarstvo BiH trebao izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene na popis izvoznika pilećeg mesa za EU.

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU boravio je u BiH od 26. rujna do 6. listopada 2018. godine te je u preliminarnom izvješću dao pozitivno mišljenje za izvoz mesa peradi u EU uz samo jednu preporuku koju je Ured za veterinarstvo zajedno s izvoznim objektima već ispoštovao, a radi se o pregledu trupova pilećeg mesa neposredno nakon klanja.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, koji je najavljivao ovu odluku Europske komisije, ranije je za Klix.ba naveo kako BiH ima najmanje 10 ozbiljnih tvrtkin koje mogu izvoziti pileće meso u zemlje Europske unije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.