Željko Raguž, jedan od utemeljitelja HZ HB

Ako je Haaški sud utvrdio objektivne činjenice, presuda ‘šestorki’ Herceg Bosne bit će oslobađajuća

Ako je Haaški sud utvrdio objektivne činjenice, presuda ‘šestorki’ Herceg Bosne bit će oslobađajuća
27.11.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Željko Raguž, aktualni saborski zastupnik i ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskoga centra Domovinskog rata u BiH, jedan je od izabranih koji su 18. studenoga 1991. godine utemeljili Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu. Uoči izricanja drugostupanjske presude govori o očekivanjima, mogućim posljedicama i važnosti presude za buduće odnose. 


Zbog čega je važna drugostupanjska presuda Prliću i drugima?

- Zbog osobne žrtve hercegbosanske “šestorke” i 13 i pol godina čekanja na konačnu presudu te bošnjačkih i međunarodnih zlouporaba ovog procesa u svrhu osporavanja prava hrvatskog naroda na ravnopravnost s Bošnjacima i Srbima u BiH, od iznimne je važnosti ishod drugostupanjske presude šestorici dužnosnika Herceg Bosne. Također, politički i pravno, od iznimne je važnosti ishod drugostupanjske presude hercegbosanskoj “šestorci” za RH jer je prvostupanjskom presudom Hrvatska označena kao država koja je aktivno sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH zbog navodne vojne i političke intervencije RH u BiH, a Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko označeni su kao dio udruženog zločinačkog pothvata zajedno s hercegbosanskom “šestorkom”.


Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TE
Ters
08:57 27.11.2017.

Znači, međunarodna zajednica, udružena sa muslimanima , zajednički nastupa protiv hrvata ? Interesantno je da istu teoriju imaju i stbi, samo o njima kao o žrtvama. Nego, puno intetesantnog, a vezanog za "hrvatsku šestorku", napisano je u Mladićevom dnevniku kojinje bio ključni dokaz u procesu protiv Sratka.