"Bijeli plašt" napada

Ubačeni kadrovi dosad ubili više od sto militanata ISIL-a

Foto: Reuters/ PIXSELL
Ubačeni kadrovi dosad ubili više od sto militanata ISIL-a
14.10.2014.
u 16:32
Glavni cilj je da se uđe u redove ISIL-a, rekao je voditelj skupine "Bijeli plašt", koji tvrdi da je do sada ubijeno više od 100 militanata u pokrajini Deir al-Zor i da prema njima nemaju milosti
Pogledaj originalni članak

Teroristička organizacija Islamska država nalazi se na udaru gerilaca, objavljeno je danas. Mala skupina Sirijaca navodno se dala u lov na borce ISIL-a u jednom od njihovih najjačih uporišta u istočnoj Siriji, što je odgovor na rastuću brutalnost islamista, piše Daily Mail.

Glavni cilj je da se uđe u redove ISIL-a, rekao je voditelj skupine "Bijeli plašt", koji tvrdi da je do sada ubijeno više od 100 militanata u pokrajini Deir al-Zor i da prema njima nemaju milosti.

Lider grupe, koji se predstavio kao Abu Aboud, rekao je da su napadi izvršeni u posljednjih nekoliko mjeseci. On je bio zapovjednik u anti-Assad pobunjeničkoj grupi koju su ranije ove godine slomili bolje naoružani i financirani ISIL borci. 

Manja grupa od oko 300 boraca koju sada predvodi, nije u poziciji da nanese veliki udarac ISIL-u, no predstavlja dodatni izazov u vrijeme kada SAD i saveznici svakodnevnim zračnim napadima bombardiraju ciljeve ISIL-a u Siriji i Iraku.

"Osamdeset posto naših članova nije sudjelovao u borbama prije nego što je došao ISIL. Trenirali smo ih i oni su nam se pridružili zbog velikog ugnjetavanja koje su osjećali nakon što je Islamska država preuzela kontrolu", rekao je Abu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.