Britanka koja je postala pripadnica IS-a svog 4-godišnjeg sina fotografirala s kalašnjikovim

U zastrašujućoj video poruci priznala da i ona želi odsjecati glave nevjernicima

Foto: Screenshot: Youtube
U zastrašujućoj video poruci priznala da i ona želi odsjecati glave nevjernicima
26.08.2014.
u 09:31
I u Nigeriji su islamski teroristi iz Boko Harama proglasili svoj kalifat po uzoru na IS
Pogledaj originalni članak

Savjetujemo vam da pripremate djecu i učite ih kako odrubiti glavu da budu spremna kada dođe vrijeme da svim nevjernicima odrubimo glave jer naša borba protiv nevjernika tek dolazi”, kaže se u videosnimci koju su islamistički teroristi iz redova IS-a stavili na svoju web-stranicu i njome drugi put šokirali svijet samo nekoliko dana nakon snimke brutalnog odrubljivanja glave američkom novinaru Jamesu Foleyu.

Britanci u šoku

Snimka prikazuje maskiranog dječaka koji odrubljuje glavu lutki, a ono što je možda i najšokantnije jest činjenica da je videosnimka u samo nekoliko sati dobila desetak tisuća lajkova.

I dok su Britanci još okupirani svojim državljaninom, 23-godišnjim Abdulom Majeedom Abdulom Barijem, koji je krvnički odrubio glavu Jamesu Foleyu, šokirala ih je vijest da je još jedna njihova državljanka spremna na takav krvoločan potez. Naime, 22-godišnja Khadija Dare u videozapisu zaprijetila je svojim sugrađanima i američkim državljanima kako će biti sretna dok im bude odrubljivala glave jer su nevjernici i bogohulnici.

– Alah je najveći. Velika Britanija mora postati islamska država. Želim biti prva Britanka, žena, koja će odrubiti glave američkim i britanskim nevjernicima – poruka je koju je Britanka uputila. Na videosnimci je odjevena u crnu burku te u ruci drži kalašnjikov. Objavila je i sliku svog 4-godišnjeg sina s kalašnjikovom u ruci. Khadija je prešla na islam prije nekoliko godina te promijenila svoje ime. S roditeljima je živjela u kvartu Aoescham u južnom dijelu Londona. Iako britanska tajna služba zna njezin pravi identitet, nisu ga željeli otkriti jer cijela njezina obitelj i rodbina još žive u tom dijelu Londona. Mlada Khadija na Facebooku je upoznala pripadnika IS-a Abua Bakera, koji je živio u Švedskoj prije nego je otišao na ratište u Siriju. Godine 2012. Khadija, koja je u Siriji poznata kao Em Isa (Isusova majka), sa svojim sinom iz prvog braka otišla je u Siriju gdje se i udala za Abua Bakera. U međuvremenu pripadnici IS-a zauzeli su najveću, ključnu sirijsku zračnu bazu Tabqa te tako uspjeli pod svoju kontrolu staviti cijelu provinciju Raka.

Kalifat se širi na Afriku

Islamska država proširila se i na afrički kontinent. Naime, Abubakar Shekau, vođa ekstremne islamističke skupine Boko Haram, proglasio je islamski kalifat u gradu Gwozi na sjeveroistoku Nigerije. Terorist Abubakar Shekau, koji je odgovoran za otmicu više od 200 djevojčica prije četiri mjeseca, obznanio je proglašenje kalifata na snimci koja prikazuje i brutalno smaknuće grupe zatvorenika.

– Hvala Alahu koji je pružio pobjedu našoj braći u Gwozi i učinio je dijelom Islamističkog kalifata – kazao je Shekau mjesec dana nakon zauzimanja grada. Poručio je da Gwoza više nema nikakvih veza s Nigerijom. Uz osvojeni grad Boko Haram zauzeo je i okolicu te južne i sjeverne dijelove pokrajine Borno. Nakon zauzimanja Gwoza islamisti su se orijentirali na osvajanje Gambor Ngala koji se nalazi na granici Nigerije i Kameruna, a tisuće ljudi bježe iz svojih domova. U posljednje vrijeme pripadnici Boko Harama osvojili su velike dijelove teritorija pa se strahuje da bi uskoro mogli zauzeti cijeli sjeverni dio zemlje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.