NJEMAČKA MINISTRICA

Baerbock o svojoj izjavi o ratu s Rusijom: Tko ne griješi, taj ne živi

Baerbock o svojoj izjavi o ratu s Rusijom: Tko ne griješi, taj ne živi
11.02.2023.
u 18:43
Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock po prvi put je pozvala na oprez kada se govori o slanju oružja Ukrajini. Priznala je kako je pogriješila s izjavom o tome da su u ratu s Rusijom.
Pogledaj originalni članak

Tijekom rasprave o daljnjim isporukama oružja Ukrajini njemačka ministrica vanjskih poslova je pozvala na oprez te poručila kako se "ne radi o igračkama, već o teškom ratnom materijalu".

"Važno je pažljivo odmjeriti stvari iznova i iznova. Međutim, mora se razmotriti i što će se dogoditi ukoliko Ukrajina ne bude imala mogućnost braniti se", poručila je Baerbock.

Baerbock je izazvala brojne kritike nakon njene izjave da "vodimo rat protiv Rusije, a ne jedni protiv drugih". Sada je poručila da "tko ne griješi, ne živi", piše njemački Welt.

"Važno je da pokažemo ljudima kako vanjska politika nije apstraktna. Želim praviti politiku za ljude", dodala je.

Ona je odbacila kritike, uključujući i one koje je iznio lider parlamentarne skupine SPD Rolf Mutzenich koji ju je optužio kakoje svojom izjavom o stanju rata s Rusijom ojačala rusku propagandu.

"Ruski režim i Vladimir Putin pokušavaju iskoristiti svaku moju izjavu za svoju propagandu. Oni rade isto kada kažem: 'Danas je subota'", rekla je Baerbock.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.