dragulj iz Posavine

Modri prepoznali Lukine kvalitete i njegovi snovi ubrzo će postati java

Modri prepoznali Lukine kvalitete i njegovi snovi ubrzo će postati java
28.05.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Dječački snovi posavskih mališana od davnina su bili obogaćeni željom da obuku majicu zagrebačkih modrih ili splitskih bilih. Luka Oršolić, mladi nogometaš iz Tolise, ubrzo bi mogao dječačke snove pretvoriti u stvarnost, piše Večernji list BiH. Sa 6 godina aktivno se počeo družiti s loptom, a već s nepunih 16 njegov iznadprosječan talent potvrdili su stručnjaci Dinama.

Turnir u Mađarskoj

Kontakti su uspostavljeni u protekloj godini, dok je nastupao u kategoriji starijih pionira Cibalije iz Vinkovaca. - Sve je prelomio nastup na turniru u Mađarskom Kapošvaru gdje sam na 6 utakmica postigao 13 pogodaka, istaknuo je Luka Oršolić te u dahu iznio emocije o 7 nezaboravnih dana provedenih u Zagrebu u kampu Dinama.

- Primljen sam lijepo i srdačno, što mi je pomoglo lako se uklopiti u njihov rad. Radio sam pod nadzorom stručnjaka i zadovoljio sve kriterije, što je u meni probudilo dodatni motiv i želju da napravim uspješnu karijeru. Dinamovi stručnjaci su mi otvorili oči i motivirali me život podrediti nogometu, naglasio je Luka s kojim smo razgovarali nakon treninga u Tolisi. Luka je karijeru, kaže, započeo 2006. godine u pionirima HNK Orašje, da bi nakon 7 godina zaigrao u mlađim pionirima toliške Sloge, gdje je puno naučio od trenera Marija Nedića.

Odlazak u Cibaliju bio je za njega prijelomni potez. Puno je napredovao pod stručnim nadzorom trenera Mladena Bartolovića i na njegovo inzistiranje istodobno je radio dodatne treninge s Marinkom Nedićem. - Luka igra krilnoga napadača iako je jak i na poziciji zadnjeg veznog. Najviše ga krase brzina i eksplozivnost, razumijevanje igre, snažan i precizan udarac s obje noge. Disciplinirano i kvalitetno igra u oba pravca, a iznimno je jak u napadačkoj igri jedan na jedan. Luka posjeduje pobjednički mentalitet. Ima sve predispozicije postati vrhunski igrač, kazao je trener Ivica Vidović i naglasio: - Igrače ovakvog tipa teško je pronaći i zato sam uvjeren da će ga vrlo brzo uzeti veliki klubovi.

Oduševljen Soudanijem

Vidović nam se povjerio da je tijekom boravka u Zagrebu s trenerom Ivom Šuškom dogovoreno da će Dinamo Luku pozvati na pripremne utakmice na početku iduće sezone. Luka ističe da je prvi razgovor u kampu imao s Ivom Šuškom i trenerom Fabijanom Komljenovićem. Imao je vremena za druženje s prvotimcima modrih i posebno ga je oduševio Soudani svojom susretljivošću. - Jako je ugodan i pozitivno je djelovao na mene, što mi je u tim danima pomoglo “otpustiti kočnice”.

Od malih nogu želio sam upoznati igrače Dinama, što mi se ostvarilo. Snovi su se preko noći pretočili u želju obući Dinamovu majicu i uvjeren sam da ću ih brzo pretvoriti u javu, poručio je posavski nogometni dragulj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.