dragulj iz Posavine

Modri prepoznali Lukine kvalitete i njegovi snovi ubrzo će postati java

28.05.2017.
u 10:00

Dječački snovi posavskih mališana od davnina su bili obogaćeni željom da obuku majicu zagrebačkih modrih ili splitskih bilih. Luka Oršolić, mladi nogometaš iz Tolise, ubrzo bi mogao dječačke snove pretvoriti u stvarnost, piše Večernji list BiH. Sa 6 godina aktivno se počeo družiti s loptom, a već s nepunih 16 njegov iznadprosječan talent potvrdili su stručnjaci Dinama.

Turnir u Mađarskoj

Kontakti su uspostavljeni u protekloj godini, dok je nastupao u kategoriji starijih pionira Cibalije iz Vinkovaca. - Sve je prelomio nastup na turniru u Mađarskom Kapošvaru gdje sam na 6 utakmica postigao 13 pogodaka, istaknuo je Luka Oršolić te u dahu iznio emocije o 7 nezaboravnih dana provedenih u Zagrebu u kampu Dinama.

- Primljen sam lijepo i srdačno, što mi je pomoglo lako se uklopiti u njihov rad. Radio sam pod nadzorom stručnjaka i zadovoljio sve kriterije, što je u meni probudilo dodatni motiv i želju da napravim uspješnu karijeru. Dinamovi stručnjaci su mi otvorili oči i motivirali me život podrediti nogometu, naglasio je Luka s kojim smo razgovarali nakon treninga u Tolisi. Luka je karijeru, kaže, započeo 2006. godine u pionirima HNK Orašje, da bi nakon 7 godina zaigrao u mlađim pionirima toliške Sloge, gdje je puno naučio od trenera Marija Nedića.

Odlazak u Cibaliju bio je za njega prijelomni potez. Puno je napredovao pod stručnim nadzorom trenera Mladena Bartolovića i na njegovo inzistiranje istodobno je radio dodatne treninge s Marinkom Nedićem. - Luka igra krilnoga napadača iako je jak i na poziciji zadnjeg veznog. Najviše ga krase brzina i eksplozivnost, razumijevanje igre, snažan i precizan udarac s obje noge. Disciplinirano i kvalitetno igra u oba pravca, a iznimno je jak u napadačkoj igri jedan na jedan. Luka posjeduje pobjednički mentalitet. Ima sve predispozicije postati vrhunski igrač, kazao je trener Ivica Vidović i naglasio: - Igrače ovakvog tipa teško je pronaći i zato sam uvjeren da će ga vrlo brzo uzeti veliki klubovi.

Oduševljen Soudanijem

Vidović nam se povjerio da je tijekom boravka u Zagrebu s trenerom Ivom Šuškom dogovoreno da će Dinamo Luku pozvati na pripremne utakmice na početku iduće sezone. Luka ističe da je prvi razgovor u kampu imao s Ivom Šuškom i trenerom Fabijanom Komljenovićem. Imao je vremena za druženje s prvotimcima modrih i posebno ga je oduševio Soudani svojom susretljivošću. - Jako je ugodan i pozitivno je djelovao na mene, što mi je u tim danima pomoglo “otpustiti kočnice”.

Od malih nogu želio sam upoznati igrače Dinama, što mi se ostvarilo. Snovi su se preko noći pretočili u želju obući Dinamovu majicu i uvjeren sam da ću ih brzo pretvoriti u javu, poručio je posavski nogometni dragulj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?