IKONA KRALJEVA

Luka Modrić prestigao je Cristiana Ronalda i upisao se u legendu madridskog Reala

Foto: SUSANA VERA/REUTERS
Luka Modrić prestigao je Cristiana Ronalda i upisao se u legendu madridskog Reala
06.02.2023.
u 07:07
Ancelottijeva momčad ima priliku isprati gorak okus već u srijedu kada na klupskom svjetskom prvenstvu u polufinalu igra protiv Al-Ahlyja. Pobijede li, idu u finale 11. veljače i imaju priliku osvojiti još jedan trofej u klupskoj povijesti. Real je veliki favorit za osvajanje ovog natjecanja
Pogledaj originalni članak

Iako je Real Madrid upisao poraz od Mallorce (0:1) u susretu 20. kola španjolske La Lige, bila je to utakmica koju će Luka Modrić pamtiti. Hrvatski veznjak dobio je zadnjih pola sata (ušao u 64.), ali i to je bilo dovoljno da se upiše u povijest kraljevskog kluba.

Samo tri stranca imaju više

Naime, Modrić je ovim nastupom došao do svog 439. nastupa u dresu Reala, čime je preskočio Cristiana Ronalda s kojim je do sada dijelio 19. mjesto na vječnoj ljestvici Reala s 438 službenih nastupa.

Treba naglasiti da samo tri stranca u povijesti kraljevskog kluba imaju više nastupa od Modrića, a to su Benzema sa 607, Marcelo s 546 i Roberto Carlos s 527.

No vratimo se utakmici protiv Mallorce u kojoj je Real prokockao tri važna boda u borbi za naslov prvaka. Već u 13. minuti susreta pao je prvi pogodak, i to autogol. Nacho Fernández bio je na skoku s Vedatom Muriqijem pa je glavom zatresao svoju mrežu.

Priliku da se vrate u igru momci Carla Ancelottija imali su u 60. minuti s bijele točke. No vratar Predrag Rajković pogodio je stranu na koju je pucao Marco Asensio pa mu obranio. Spasio je tako svoju momčad, ali i sebe jer on je bio krivac za kazneni udarac. Inače, to je bio jedini udarac Reala u Mallorcina vrata.

Ancelottijeva momčad ima priliku isprati gorak okus već u srijedu kada na klupskom svjetskom prvenstvu u polufinalu igra protiv Al-Ahlyja. Pobijede li, idu u finale 11. veljače i imaju priliku osvojiti još jedan trofej u klupskoj povijesti. Real je veliki favorit za osvajanje ovog natjecanja.

Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Luka Modrić

Modrić bi time došao do svog 22. trofeja kao igrač Reala. Ispred hrvatskog nogometaša tada bi ostala samo trojica igrača, a to su Marcelo s 25 trofeja, Paolo Gento s 23 te Karim Benzema, koji u Maroku može doći do 23. trofeja.

Napoli u sjajnom nizu

Dodajmo da u talijanskom nogometnom prvenstvu Napoliju ide sjajno. Došao je do svoje pete uzastopne prvenstvene pobjede, sada slavljem od 3:0 protiv Spezije.

Momčad Luciana Spallettija tako ima više od 15 bodova prednosti ispred prvih pratitelja na ljestvici Serie A.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.