uvjetna kazna

Nagodit će se i drugi rođak koji je skrivao Ratka Mladića

Foto: Reuters/Pixsell
Nagodit će se i drugi rođak koji je skrivao Ratka Mladića
11.08.2012.
u 16:25
Najnovijem Mladićevom jataku-pokajniku objavljeni su samo inicijali, M.M. te da je stanovnik Male Moštanice, prigradskog beogradskog naselja
Pogledaj originalni članak

Nagodbu s Tužiteljstvom za ratne zločine prema kojoj bi priznao da je skrivao Ratka Mladića, a za uzvrat dobio uvjetnu kaznu, uskoro će najvjerojatnije potpisati još jedan blizak rođak ratnog zapovjednika VRS kojemu se u Haaškom tribunalu sudi za najteže zločine pa i za genocid, javljaju mediji u Srbiji.

Za razliku od Mladićevog bratića Branislava Mladića u čijoj je kući u Lazarevu kod Zrenjanina prije više od godinu dana uhićen najtraženiji haaški bjegunac, kojemu je objavljen identitet, najnovijem Mladićevom jataku-pokajniku objavljeni su samo inicijali, M.M. i da je iz Male Moštanice, prigradskog beogradskog naselja.

- Naravno da sam ga primio u svoju kuću u Maloj Moštanici. Pa rođaci smo. Jednog dana početkom 2006. doveli su ga neki ljudi. Nisam ga mogao izbaciti i ne primiti. Već se tada vidjelo da je lošeg zdravstvenog stanja. Stalno je pričao o obiteljii. Ja sam, naravno, redovito bio u kontaktu s njima. Pozvao bih ih telefonom, razgovarali bismo, a onda mu to prepričavao. Naravno, mi smo se i viđali. Ali, obično bih ja išao u Beograd da se vidimo, kako oni ne bi dolazili ovamo jer nitko nije znao da je on kod mene. Stalno je ponavljao da želi vidjeti unuke. Spominjao je i Anu. Govorio je da je ubijena, ali nije htio reći tko je to učinio. Osobno mislim da se zbog nje nije ni htio predati - ispričao je M.M dodajući kako Mladić uopće nije izlazio iz kuće čak ni u dvorište.

- Za tih dvadesetak dana koliko je bio kod mene, policija je jednom čak pretresla kuću mog brata koja se nalazi na pedesetak metara. A kod mene, koji sam čuvao Ratka, nisu ni ušli - zaključio je M. M.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krtica
19:24 11.08.2012.

...policija pretresla kucu moga brata koja se nalazi na pedesetak metara, u moju nisu ni usli.... ====== Zasto bi i ulazili kad su znali da se tamo nalazi, a trazili su ga da ga ne nadju!