Priprema ovog kruha odlična je za doručak, užinu ili desert.
Sastojci:
- 2 veće zrele banane
- 100g šećera
- 80g omekšalog maslaca
- 2 jaja
- 160g glatkog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- ½ kašikice sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike mlijeka
- 40g mljevenog maka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C i pripremite kalup za pečenje i obložite ga papirom ili namažite maslacem i pospite brašnom. Banane zgnječite vilicom u pire.
U drugoj posudi umutite maslac i šećer, dodajte jaja i dobro izmiksajte. Zatim u smjesu umiješajte pire od banana, vanilin šećer i mlijeko. U trećoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i mak.
Suhe sastojke dodajte mokrima i lagano promiješajte, samo dok se sve ne sjedini. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
Pecite 45–50 minuta, dok vrh ne postane zlatno smeđ i čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista. Ohladite prije rezanja i poslužite uz omiljeni napitak, piše Klix.
Za dodatnu aromu možete dodati malo cimeta ili naribane korice limuna. Prijatno!