mljac!

RECEPT DANA Klasik s pomakom: Kremšnita torta

Foto: @desertici_
RECEPT DANA Klasik s pomakom: Kremšnita torta
15.10.2025.
u 10:08
Kremšnita torta najbolje se reže i poslužuje kad se dobro rashladi – idealno nakon nekoliko sati u hladnjaku.
Pogledaj originalni članak

Ako volite poznati okus kremšnite, ova torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Kremasta, lagana i ukusna, savršeno spaja hrskavo lisnato tijesto s prozračnom, vanilijom obogaćenom kremom. Bilo da je pripremite u obliku kolača ili elegantne torte – užitak je zagarantiran. Recept je s food bloga @desertici_. Uživajte!

Sastojci:

Za kremu:

  • 4 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
  • 20 dag šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 14 dag gustina
  • 3 dl vode
  • 7 dl mlijeka
  • Prstohvat soli

Još vam treba:

  • 2 svježa lisnata tijesta
  • 2,5 dl vrhnja za šlag

Priprema: Ispecite lisnato tijesto prema uputama na pakiranju. Možete ga pripremiti u obliku torte ili kao klasični kolač u tepsiji. Prokuhajte mlijeko. U zasebnoj posudi izmiješajte 10 dag šećera, žumanjke, gustin, vanilin šećer i vodu. Smjesu polako ulijte u kipuće mlijeko i kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne. Bjelanjke umutite s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Dodajte preostalih 10 dag šećera i kratko još izmiksajte. U vruću kremu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka – nježno, da krema ostane prozračna. Odmah je prelijte preko jednog ispečenog lisnatog tijesta. Ostavite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite šlag i nanesite ga na ohlađenu kremu. Poklopite drugim lisnatim tijestom i, po želji, pospite šećerom u prahu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.