slatki hit

Dvostruko čokoladni keksi punjeni karamelom osvajaju na prvi zalogaj

Čokoladni keksi punjeni karamelom
Christie Lane Cooley/Pinterest
13.10.2025.
u 18:20

Imamo odličan recept za dvostruko čokoladne kekse s punjenjem od karamele koji su savršeni kad ti se jede nešto slatko i raskošno

Obožavamo domaće kekse - ima ih toliko različitih po okusu, oblicima, teksturi... dragi su nam i oni najobičniji 'na mašinu', li i razne varijacije maštovitih okusa. Oduševili su nas ovi dvostruko čokoladni keksi s punjenjem od karamele jer - zašto raditi 'obične' kekse kad možemo ispeći one s fora punjenjem oko kojeg niti nema posla.

Tajna je, naime, u kupovnim mekim karamelama koje će se tijekom pečenja rastopiti i postati genijalno punjenje za ove dvostruko čokoladne kekse, piše miss gastro. Recept za dvostruko čokoladne kekse s punjenjem od karamele je u nastavku!

SASTOJCI

  • maslac 180 g
  • sol 0,25 žličica
  • tamna čokolada 150 g
  • svijetli smeđi šećer 150 g
  • šećer 100 g
  • jaje 2 kom
  • ekstrakt vanilije 0,50 žličica
  • oštro brašno 270 g
  • kakao prah 30 g
  • soda bikarbona 0,50 žličica
  • prašak za pecivo 0,50 žličica
  • komadići čokolade 100 g
  • karamela bomboni (mekani) 16 kom
  • cvijet soli

POSTUPAK

  1. Rastopi maslac i tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Promiješaj i stavi sa strane da se ohladi.
  2. Obje vrste šećera (smeđi i bijeli), jaja, ekstrakt vanilije i sol stavi u zdjelu i izmiksaj mikserom oko 5 minuta, dok ne dobiješ kremastu, svijetlu i prozračnu smjesu.
  3. Dodaj ohlađenu mješavinu čokolade i maslaca i mikasaj oko 30 sekundi da se sve lijepo sjedini. Prosij brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i prašak za pecivo u tu smjesu i lagano promiješaj. Umiješaj komadiće čokolade.
  4. Tijesto za kekse stavi u hladnjak na minimalno 30 minuta da se stisne. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva. Tiejsto podijeli na 16 komada, zarolaj kuglice.
  5. U sredinu svake kuglice utisni po 1 karamelu i tijesto oblikuj oko karamele, da ju 'zatvori' sa svih strana. Posloži na pleh, sa 5 cm razmaka između svakog keksa i svaku kuglicu lagano spljošti. Plehove s tako pripremljenim keksi stavi u hladnjak na 10-20 minuta. Kekse peci 13-15 minuta.
  6. Pospi cvjetom soli i pusti da se hlade oko 15 minuuta na plehovima. Prebaci kekse na rešetku da se potpuno ohlade prije kozumacije ili spremanja u staklenku.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Kupnja