Pohanci i pire savršena su kombinacija! A ovi pohani svinjski kotleti posebnu su nam fini, a još su i zdraviji jer se dovršavaju u pećnici, a ne na dubokom ulju.
Posebnu hrskavu teksturu i slast daju im slani krekeri koje smo koristili za paniranje umjesto krušnih mrvica, piše miss gastro. Uistinu genijalan nedjeljni ručak, ali i odlično jelo za preko tjedna jer mogu se pripremiti i unaprijed...
Recept za pohane svinjske kotlete je u nastavku!
SASTOJCI
- svinjski kotleti - bez kostiju 5 kom
- jaje 2 kom
- češnjak u prahu 0,50 žličica
- luk u prahu 0,50 žličica
- slani krekeri 350 g
- suncokretovo ulje 3 žlica
POSTUPAK
- Pećnicu ugrij na 190 stupnjeva. U pplitkoj zdjelici razmuti jaja s češnjakom i lukom u prahu. Izmrvljene krekere stavi u drugu plitku zdjelu.
- Kotlete prvo umoči u jaja, porom ih uvaljaj u smrvljene krekere.
- Ugrij ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri.
- Dodaj panirane kotlete i šrži ih dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, 2-3 minute sa svake strane.
- Prebaci u pleh obložen papirom za pečenje. Peci u pećnici oko 35 minuta. Temperatura u najdebljem dijelu kotleta mora biti minimalno 63 stupnja.
- Posluži uz pire krumpir i sezonsku salatu.