savršen nedjeljni ručak

Prefini pohani svinjski kotleti – nikad nećete pogoditi u čemu su panirani…

Foto: I'm Hungry For That/Pinterest
Prefini pohani svinjski kotleti – nikad nećete pogoditi u čemu su panirani…
09.12.2025.
u 17:38
Ovi prefini pohani svinjski kotleti savršen su nedjeljni ručak, ali i izvrstan obrok za preko tjedna jer se mogu pripremiti unaprijed! Imamo odličan, provjeren recept!
Pogledaj originalni članak

Pohanci i pire savršena su kombinacija! A ovi pohani svinjski kotleti posebnu su nam fini, a još su i zdraviji jer se dovršavaju u pećnici, a ne na dubokom ulju. 

Posebnu hrskavu teksturu i slast daju im slani krekeri koje smo koristili za paniranje umjesto krušnih mrvica, piše miss gastro. Uistinu genijalan nedjeljni ručak, ali i odlično jelo za preko tjedna jer mogu se pripremiti i unaprijed...

Recept za pohane svinjske kotlete je u nastavku!

SASTOJCI

  • svinjski kotleti - bez kostiju 5 kom
  • jaje 2 kom
  • češnjak u prahu 0,50 žličica
  • luk u prahu 0,50 žličica
  • slani krekeri 350 g
  • suncokretovo ulje 3 žlica

POSTUPAK

  1. Pećnicu ugrij na 190 stupnjeva. U pplitkoj zdjelici razmuti jaja s češnjakom i lukom u prahu. Izmrvljene krekere stavi u drugu plitku zdjelu.
  2. Kotlete prvo umoči u jaja, porom ih uvaljaj u smrvljene krekere.
  3. Ugrij ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri.
  4. Dodaj panirane kotlete i šrži ih dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, 2-3 minute sa svake strane.
  5. Prebaci u pleh obložen papirom za pečenje. Peci u pećnici oko 35 minuta. Temperatura u najdebljem dijelu kotleta mora biti minimalno 63 stupnja.
  6. Posluži uz pire krumpir i sezonsku salatu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.