Još jednom ukazano na važnost osoba kao što je bio veliki fra Didak Buntić, otac sirotinje

Još jednom ukazano na važnost osoba kao što je bio veliki fra Didak Buntić, otac sirotinje
06.06.2023.
u 07:54
Pogledaj originalni članak

U prepunoj crkvi sv. Stjepana u Čerinu kod Čitluka održana je projekcija nedavno u Cannesu nagrađenog kratkometražnog animiranog filma "Nada" i predstavljena knjiga fra Marinka Šakote "Moguće? Danas?". Animirani film "Nada" skupine autora u produkciji HKUD-a "Didak" iz broćanske župe Gradnići nakon premijerne izvedbe na otvaranju Didakovih dana 2022. godine krenuo je na filmske festivale diljem Europe i doživjela veliki uspjeh.

Na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu animirani film bio je festivalski pobjednik u konkurenciji kratkometražnih animiranih filmova. Svoj život ovaj animirani film koji govori o djevojčici Nadi u vremenu veličanstvenog djela fra Didaka Buntića, velikog franjevca, prosvjetitelja i graditelja te oca sirotinje, koji je od gladi spasio 17.000 djece iz Hercegovine 1917. gladne godine, nastavlja na predstojećim filmskim smotrama.

O knjizi "Moguće? Danas?" progovorio je autor fra Marinko Šakota koji je kroz svoje izlaganje još jednom iskazao važnost i snagu osoba kao što je bio fra Didak Buntić. Projekciji filma prethodilo je obraćanje samoga autora Pere Petrušića koji je prisutne upoznao o procesu nastanka filma te ujedno izrazio veliku zahvalnost svima koji su neumorno radili na njemu i nisu htjeli odustati od ideje da taj animirani film ugleda svjetlo dana. Petrušiću su u ovom značajnom projektu pomogli članovi HKUD-a "Didak" te Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabriel Prusina.

Emotivnom i snažnom izvedbom Očenaša na aramejskom jeziku oduševile su djevojke iz HKUD-a "Didak" te članica društva Andrijana Zubac uz čitanje prigodnih riječi fra Didaka Buntića.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.