snažnija i sadrži više proteina

Ako želite pravu talijansku tjesteninu, Talijani tvrde kako vam treba baš ova vrsta

Foto: Youtube Screenshot
Ako želite pravu talijansku tjesteninu, Talijani tvrde kako vam treba baš ova vrsta
26.03.2025.
u 17:03
Mljevena durum pšenica je drukčija od uobičajenog pšeničnog brašna, a Talijani se kunu u tjesteninu od durum pšenice. Durum pšenica je čvršća i teže ju je samljeti pa je i tekstura drukčija.
Pogledaj originalni članak

Smithsonian Channel ima novinarku i Talijana Alessandra D’Alessandra kako bi vam predstavili zašto bi vaša tjestenina trebala biti od durum pšenice, piše folder.dnevnik.hr.

Tjestenina je durum pšenice je snažnija i sadrži više proteina. Čak štoviše — gluten je ono što daje strukturu tijestu, a gluten je protein. A ako želite obnoviti znanje latinskog — durum znači „tvrdo” na latinskom.

Tjestenina izrađena od durum semoline, tj. oštrog brašna od durum pšenice se smatra najboljom. Sigurno košta koji cent više, ali isplati se ako volite tjesteninu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.