Teroristički napadi

Amerikanci strahuju od terorista s bombama unutar tijela

Foto: VL FOTO
Amerikanci strahuju od terorista s bombama unutar tijela
07.07.2011.
u 08:31
Iako mnoge zračne luke koriste tehnologiju koja "vidi" ispod odjeće moguće je kako neće moći registrirati bombu skrivenu unutar ljudskog tijela
Pogledaj originalni članak

Američki dužnosnici upozorili su aviokompanije kako al-Qaeda razvija "trbušne bombe" kojima će pokušati preveslati osiguranje u zračnim lukama i omogućiti bombašima samoubojicama daljnje terorističke napade i rušenje putničkih zrakoplova. Ured za domovinsku sigurnost, javlja Guardian, poslao je dopis svim šefovima aviokompanija kako postoji opasnost da teroristi kiruški u svoja tijela ugrade eksploziv.

I iako mnoge zračne luke koriste tehnologiju koja "vidi" ispod odjeće moguće je kako neće moći registrirati bombu skrivenu unutar ljudskog tijela. Upravo zbog ovih sumnji stranci koji ulaze u SAD mogli bi prolaziti još rigorozniju provjeru.

Stručnjaci tvrde kako je eksploziv moguće implantirati u trbušnu šupljinu, bedra i grudi što bi bombašima samoubojicama omogućilo nesmetan prolaz kroz detektore u zračnim lukama. Eksploziv kao što je pentaerithritol tetranitrat (PETN) može biti ugrađen u ljudsko tijelo, a nakon što rana zaraste bit će ga nemoguće otkriti, a aktivirati bi se mogao pomoću injekcije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.